Кметът на Шишманци Костадин Иванов реализира своя дългогодишна идея и

...
Кметът на Шишманци Костадин Иванов реализира своя дългогодишна идея и
Коментари Харесай

Кмет вдигна паметник на загиналите във войните

Кметът на Шишманци Костадин Иванов осъществя своя дългогодишна концепция и подвигна монумент на починалите във войните. Той се намира в центъра на селото и ще бъде публично открит на 2 март, ден преди Националния празник на България. Строителните работи към този момент са на финала и кметът на селото се похвали във Facebook. Той пусна фотоси на плочите с имената на всички дали живота си за свободата на родината.   

„ Винаги съм считал, че всяко село би трябвало да пази паметта за предците си, изключително за тези, които са понесли премеждия или изгубили живота си за Родината. Това е най-малкото, което им изискуем. Селото ни е малко, само че броят на участниците във войните на починалите - величествен. Затова, когато станах кмет, концепцията ми да издигнем монумент в тяхна чест узря в решение. А сега, в който усетих опция да я осъществявам, започнах нужните дейности и…. ето ни през днешния ден пред паметника на героите от войните от признателните им съселяни ", написа Иванов на страницата на селото във Facebook.

Той изясни, че осъществяването на паметника станало допустимо с помощта на подаяние от компания „ Арт-Строй “, гр.Смолян и с поддръжката на община Раковски. Облицовката е направена от компания „ Сахара “, за което им благодари сърдечно.

" Честит да ни е паметникът, пред който се надявам постоянно да заставате със стегнати гърла и да разказвате на децата и внуците си за достойните им предци„, написа още Костадин Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР