Китайската компания за електрически превозни средства Xpeng смята, че нейният

...
Китайската компания за електрически превозни средства Xpeng смята, че нейният
Коментари Харесай

Xpeng представи нов електромобил, който ще „промени правилата на играта”

Китайската компания за електрически транспортни средства Xpeng счита, че нейният нов модел X9 би могъл да промени разпоредбите на играта за промишлеността.    На 1 януари Xpeng пусна на пазара огромния 7-местен електрически автомобил X9, който е основан въз основата на архитектурата SEPA2.0 за китайския пазар. Цените на серията X9 са сред 359 800 юана и 419 800 юана (около 50 360 до 58 760 долара), а доставките са незабавни.     " Очакваме X9 да докара до смяна в сегмента на многоместните електрически транспортни средства с акумулатори ", споделя Брайън Гу, заместник-председател и съпрезидент на Xpeng, в изявление за CNBC. " Вярваме, че това може да бъде най-продаваният артикул в своята категория, тъй като разполага с някои доста новаторски технологии и дизайн, както и с великолепно ръководство, водеща в промишлеността технология за интелигентно шофиране, събрани в един доста красиво планиран артикул ".   

Премиерата на новия модел на Xpeng идва в миг, в който няколко локални играчи на пазара на електрически транспортни средства като Nio, Huawei и Zeekr неотдавна също показаха свои нови електрически разработки. Дори китайската компания за потребителска електроника Xiaomi пуска първия си електрически автомобил, с цел да се включи на все по-конкурентния пазар. 
Затова и като конкурентно преимущество Xpeng разкрива своите амбициозни проекти за внедряване на технология за подкрепяне на лидера в Китай до края на предходната година и в Европа до края на 2024 година Китайският производител на електрически транспортни средства също по този начин е сключил рамково съглашение за съдействие с Guangdong Huitian на 2 януари, ориентирано към произвеждане, създаване и продажба на летящи транспортни средства. По неговата мощ Xpeng ще дава на Guangdong Huitian услуги по научноизследователска и развойна активност и софтуерни съвещания.    " Предвиждаме през 2024 година да растем доста по-бързо от растежа на промишлеността, което значи, че можем да разтеглим пазарния си дял ", споделя Гу, добавяйки, че компанията ще се стреми да усили маржовете на облага с по-голям мащаб и по-добър продуктов микс. " X9 ще бъде артикул с доста висок марж за нас ".   Силна конкуренция    Конкуренцията на китайския пазар на електрически транспортни средства се ускорява, като BYD, Li Auto и Geely са измежду дребното участници, които реализират годишните си цели за продажби предходната година.   

Xpeng и Nio са измежду тези, които не съумяват да го създадат.  
Xpeng е доставила общо 141 601 единици през 2023 година, което съставлява 17% растеж по отношение на миналата година, само че не дава отговор на задачата на производителя да достави 200 000 автомобила за годината.     " Според нас фокусът на вложителите през 2024 година е дали компанията може да поддържа прилична динамичност на доставките с нови пускания на пазара и да усъвършенства рентабилността в предизвикателна ценова среда ", счита анализаторът на Morningstar Винсънт Сун.    Nio е доставила 160 038 автомобила през 2023 година, което съставлява нарастване от 30,7% спрямо предходната година - само че към момента е много под задачата от към 245 000 автомобила, учредена на устрема на управлението за " удвояване на размера " от 2022 г.    През 2023 година Li Auto доставя 376 030 автомобила, надминавайки годишната си цел от 300 000 автомобила.    По отношение на продажбите BYD извършва задачата си от 3 млн. през 2023 година и даже изпревари Tesla като най-продаваната марка за електрически транспортни средства в света през четвъртото тримесечие. Компанията е произвела 3,05 млн. автомобила през 2023 година, до момента в който Tesla - 1,84 млн.    

Добра инерция 
Гу е оптимист във връзка с китайския пазар на електрически транспортни средства през 2024 година макар провокациите, като споделя, че " 2024 година ще бъде доста конкурентна година " с стартирането на нови модели и марки.    " Смятам, че секторът на електрическите автомобили в Китай завърши с доста мощен подтик през четвъртото тримесечие, в случай че погледнете степента на навлизане, която се приближава до 40% към края на 2023 година, което е най-високата точка, която сме виждали в промишлеността ", споделя Гу. " Всичко това приказва за мощна динамичност.    TrendForce удостоверява, че през ноември степента на навлизане на новите енергийни транспортни средства в Китай за първи път е надхвърлила 40% и до 2024 година се чака " оптимистичен напредък ".    " Мисля, че ще продължим да следим редица катализатори, които подтикват растежа на пазара на нови енергийни транспортни средства - технологиите, стартирането на артикули, както и продължаващото прекосяване от мотори с вътрешно горене към електрически автомобили ", споделя Гу.   

Категорията на новите енергийни транспортни средства включва електрически и хибридни източници на сила. 
" Но с цел да бъдем конкурентоспособни, мисля, че към момента би трябвало да се съсредоточим върху диференцирането на новаторските технологии, както и върху поддържането на доста мощно конкурентно преимущество във връзка с разноските благодарение на мащаба, както и на софтуерните нововъведения ", прибавя той. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР