Китай може да бойкотира продуктите на Apple, ако китайското приложение

...
Китай може да бойкотира продуктите на Apple, ако китайското приложение
Коментари Харесай

Китай заплашва Apple с бойкот

Китай може да бойкотира продуктите на Apple, в случай че китайското приложение WeChat бъде неразрешено в Съединени американски щати, предизвести през днешния ден представител на Пекин, представен от Франс прес. Това се случва на фона на повишеното напрежение сред двете страни.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа при започване на месеца декрет, с който заплашва да забрани в границите на 45 дни китайското приложение за шерване на видеа TikTok, което бе упрекнато в шпионаж в интерес на Пекин. С сходен декрет Тръмп се цил и в доста значимата за Китай платформа WeChat, благосъстоятелност на колоса Tencent.

Ако се забрани WeChat в Съединени американски щати, то нямa да има никаква причина Китай да резервира продуктите на Apple, предизвести в Twitter представителят на китайското външно министерство Жао Лиян.

Указът на администрацията на Тръмп заплашва да забрани всяка финансова трансакция на американска компания с WeChat, което де факто би могло да задължи Apple да изтегли приложението от платформата си AppStore.

Темата беше коментирана през днешния ден в обществените мрежи в Китай.

Използвам Епъл, само че обичам и страната ми, отбелязва интернет консуматор в платформата Weibo, която е сходна на Twitter, неразрешен в Китай.

Няма значение качеството на Apple, iPhone е просто телефон и може да бъде сменен. WeChat обаче е нещо друго, разяснява различен консуматор.

WeChat има не по-малко от 1,2 милиарда дейни консуматори. Те главно са китайци, макар че приложението е достъпнo на близо 20 езика.

Първоначално WeChat беше нормално приложение за мигновена размянa на известия сходно на американското WhatsApp, само че в този момент предлага необятна гама от услуги в Китай (плащане посредством телефона, вести, видео игри, резервации на хотели или пътувания), осведоми Българска телеграфна агенция.

Продуктите на Apple, от iPhone до iPad, се употребяват с огромна известност в Китай, който е един от главните пазари на американската група отвън Съединени американски щати.

Епъл e имал 8-процентов дял от китайския пазар на смарт телефони през второто тримесечие, доста зад националния водач Huawei, съгласно компанията за изследвания Counterpoint Research.

Продуктите на Аппле, създадени в Китай, са значим източник на работни места в азиатската страна, което без подозрение до момента възпираше Пекин да пречи на активността на американската компания в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР