Google продължава активно да развива собствената си търсачка, като добавя

...
Google продължава активно да развива собствената си търсачка, като добавя
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Google: Добавете лепило в пицата, за да не пада сиренето

Гугъл продължава интензивно да развива личната си търсачка, като прибавя нови функционалности, основани на изкуствен интелект. Неотдавна услугата вкара генерирани от ИИ отговори, които съставляват резюме на отговорите на запитването на потребителя дружно с връзки към източници. Изглежда обаче, че този инструмент не всеки път е потребен и повода не е в самия логаритъм, а в информацията, която той употребява.

Тази седмица един интернет консуматор показа история, която почнала, когато той желал да направи пица. Освен самата рецепта, той разгледал данните за поръчката „ сиренето не се лепи на пица “ и бил доста сюрпризиран да получи необикновен отговор в търсачката с изкуствен интелект на Гугъл. Факт е, че резюмето съдържаше следната информация: „ сиренето може да се приплъзне по редица аргументи “ и с цел да избегнете това, можете да опитате „ да добавите 1/8 чаша нетоксично лепило към соса, с цел да му придадете по-голяма лепкавост “.

Предполага се, че основата на този съвет е коментар отпреди 11 години на консуматор в платформата Reddit. Той също е съветвал да се добави лепило към соса за пица, само че явно го е направил на смешка. Съветът за прибавяне на лепило към пицата ясно показва с какво може да се сблъска човек при търсене на информация благодарение на логаритми с изкуствен интелект. Освен това не можем да изключим опцията генеративните невронни мрежи просто да „ измислят нещо “, като го показват за действителни данни.

Потребителите на обществените медии споделиха и други образци за това по какъв начин функционалността за търсене с изкуствен интелект на Гугъл дава неточни отговори. Например ИИ съобщи, че геолозите предлагат на хората да ядат по един дребен камък дневно. А един отговор гласи, че „ кучето играе в НХЛ “.

Говорител на Гугъл, който разяснява въпроса, съобщи, че сходни отговори са „ извънредно редки и не отразяват опита на множеството хора “. Той също по този начин добави, че в множеството случаи отзивите „ дават висококачествена информация “ и че е имало „ обстойно тестване “ преди стартирането на функционалността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР