Киев. Украинският президент Владимир Зеленски обяви намерението на Украйна да

...
Киев. Украинският президент Владимир Зеленски обяви намерението на Украйна да
Коментари Харесай

ТАСС: Зеленски разчита на Запада за строителството на „мощен флот“

Киев. Украинският президент Владимир Зеленски разгласи желанието на Украйна да построи „ мощен флот “ и разчита на поддръжката на Запада в това отношение, предава TACC .

" Изграждането на украинския черноморски флот е това, от което се нуждаем, с цел да деблокираме Азовския и Черноморския район. Затова взехме решение да създадем флота толкоз мощен, колкото преди 30 години ", сподели президентът в неделя на брифинг след диалози с немския канцлер Ангела Меркел, която е на публично посещаване в Киев.

Според него това е изключително належащо, с цел да не може Русия " трансформира Крим в самолетоносач ". В тази връзка той означи смисъла на поддръжката на Запада. " Тук имаме потребност от консолидация на интернационалните сътрудници. В това отношение ние работим, получихме поддръжката на Обединеното кралство и се обърнахме към Съединени американски щати ", сподели Зеленски и добави, че ще организира " значителен диалог " по тази тематика по време на визитата му в Съединени американски щати в края на август.

Освен това Зеленски съобщи, че Киев се е обърнал към Берлин по въпроса за доставките на оръжие, само че „ е получил отвод под една или друга форма “. В същото време, акцентира той, Украйна продължава да работи в тази посока. " Нуждаем се от доста основни неща. Разбираме в какъв проект Германия би трябвало да ни поддържа ", добави украинският водач.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР