Като изчключим финансовите и банковите услуги Великобритания е изправена пред

...
Като изчключим финансовите и банковите услуги Великобритания е изправена пред
Коментари Харесай

Великобритания може да изгуби пазар с приходи от $79 милиарда след Брекзит

Като изчключим финансовите и банковите услуги Англия е изправена пред заплахата след " Брекзит " да се сбогува с преобладаващата си позиция в друга бързоразвиваща се промишленост. А това може да коства на стопанската система й 67 милиарда евро или 79 милиарда $.

Толкова са годишните доходи на пазара на данни, в който Обединеното кралство е водач на Стария континент. За това предизвестяват от организацията U.K. Digital Catapult.

В момента Англия предлага най-големи благоприятни условия за развиване в тази промишленост, като през 2016 година тази в страната се пресмята на 13 милиарда евро. Според оценка на Европейската комисия (ЕК) преди английския избор от предходната година, пазарът щеше да нарасне двойно до 2020 година.

 Brexit ще коства по $500 милиона на банките
Brexit ще коства по $500 милиона на банките

Разходите порастват стремглаво, а чиновниците не желаят да се местят

Днес обаче по какъв начин ще се показа стопанската система на Острова в бранша ще зависи от това какъв брой свободно ще бъде придвижването и размяната на информация сред кралството и Европейски Съюз, написа Bloomberg.

Властите в Лондон към този момент работят по промени в законодателството си за отбрана на данните, тъй че нормативните им актове да дават отговор на измененията, които влизат в действие в съюза от 2018 година. Това би трябвало да отстрани пречката пред бизнеса даже и след " Брекзит ".

Според оценката на специалистите проблемите могат да дойдат по-късно в напъните на Европейски Съюз да продължи с хармонизирането на регулациите в бранша за построяването на Единния цифров пазар. По-нататъшните промени биха поставили под въпрос присъединяване на английския бизнес в бранша.

 Компаниите във Англия към този момент не желаят задгранични служащи
Компаниите във Англия към този момент не желаят задгранични служащи

Фирмите избират да влагат в образования и спомагателна подготовка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР