Като гледам как завършиха вчера консултациите при президента, се чудя

...
Като гледам как завършиха вчера консултациите при президента, се чудя
Коментари Харесай

Каракачанов: От консултациите при президента нямаше никакъв смисъл

Като виждам по какъв начин приключиха през вчерашния ден консултациите при президента, се чудя дали изобщо имаше някакъв смисъл от тези диалози. Президентът ясно съобщи, че изборите ще са на 28 март и не виждам какво повече има да се разяснява. Не разбирам за какво една политическа партия би трябвало да разисква с президента пандемията. Това е тематика на диалог със здравните управляващи. В събота и неделя видяхме консултациите - празни приказки с партии, които не могат да осъществят никакви промени, тъй като не са парламентарно показани. В никакъв случай не бойкотираме и саботираме президента Радев.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по бТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който изясни отхвърли на Обединени патриоти да отидат на съвещания при президента Румен Радев по отношение на провеждането на парламентарните избори.

" Каквито и законодателни хрумвания да имаш, те не би трябвало да се осъществят два месеца преди изборите. Тази работа би трябвало да се спре. Пандемията ще мине и замине. Ние не можем да вършим законодателство поради пандемията. Трябваше да вземем образец от страните, които направиха избори в изискванията на ковид, и да разясняваме техния опит. Още повече пандемията е тук към този момент от 10 месеца. Не можеше ли преди 4 или 6 месеца да обсъждаме Изборния кодекс, а не в този момент - 2 месеца преди изборите. България е единствената страна, в която изборното законодателство се трансформира преди избори, а не след тях, когато сме видели какви проблеми има ", разкри Каракачанов.

" Как да променим в този момент Изборния кодекс и след това да ни упрекват, че сме го създали, с цел да се облагодетелстваме. Не желая това да се случва, още повече, че чух безумни хрумвания да се отварят безсистемно изборни секции на всички места по света. Дайте тогава напряко една прилежаща страна да ни избере Народното събрание - ще отворим всевъзможни секции там и хора, които не могат да пишат и приказват на български да ни изберат Народно събрание. Аз съм твърдо срещу гласуването по пощата и електронното такова. Видяхме какво се случи в Съединени американски щати преди дни. Защо Цветан Цветанов не направи предложение за ротации на полицейските шефове до момента в който беше в ГЕРБ, а го прави в този момент? Аз от дълго време се занимавам с политика и ми е доста смешно като виждам такива обстановки - някой бил в дадена партия и като стане проблем, той се обръща против същата тази партия ", сподели още вицепремиерът.

" Крайно време е да излезем от омагьосания кръг, че една част от обществото в България има единствено права и никакви отговорности. Тази част от обществото би трябвало да разбере, че законите важат за всички. Аз познавам персонално Тома Томов, били сме сътрудници в Народното събрание, и му изричам съболезнования, само че той няма право да споделя, че в случай че няма обективна присъда по случая, не знае какво ще се случи. Трябва да спрем да си заравяме главата в пясъка и да бъдем правилни по брюкселски. Крайно време е действително да стартира интеграцията на тази общественост. Това не са ограничения против тази общественост. Имаме проблем и би трябвало да го решим ", разяснява Красимир Каракачанов днешните вълнения в Мездра.

" Проблемът на България със Северна Македония не е коренен. Разговарях с господин Бучковски и му споделих, че разговорът би трябвало да продължи. Ние желаеме да дадем късмет на Северна Македония и го даваме, само че желаеме да се спре кражбата на българската история и еднаквост. Езикът на омразата също би трябвало да бъде спрян освен към всички нас тук, само че и към българите в Северна Македония. Аз 30 години приказвам по този въпрос и изваждам проблемите. Аз не мога да мълча. Как да мълча, че едни хора желаят да откраднат половината българска история и да възпитават децата си в ненавист към България. Искаме с разговор да решим проблемите ", разгласи министърът на защитата.

" Аз съм твърдо за медицински хеликоптери. Аз не съм споделил, че Кугърите би трябвало да бъдат постоянно медицински хеликоптери. Просто споделих, че ние имаме опция и в случай че е преференциално, можем да предоставим Кугъри за тази цел, до момента в който бъдат закупени медицински хеликоптери и проблемите се решат ", приключи Красимир Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР