Къртица на Корнелия Нинова и нейния верен паж Калоян Методиев

...
Къртица на Корнелия Нинова и нейния верен паж Калоян Методиев
Коментари Харесай

Престъпление в Narod.bg: Къртица на Корнелия унищожава документи в Министерския съвет?

Къртица на Корнелия Нинова и нейния правилен паж Калоян Методиев унищожава документи в Министерския съвет, твърди източник на Narod.bg от върховете на властта.

Престъплението е обвързвано с планувана от служебния кабинет промяна на шефския екип на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), която има пълномощията да реализира административен надзор върху целия вътрешен пазар.

Силата на КЗП е примамлива цел за Нинова-Методиев, тъй като комисията може да се трансформира в унищожителна за бизнеса алена бухалка, разкри Narod.bg в серия изявления.

В момента КЗП се ръководи от ръководител – аления шеф на шивашка компания в Смолян Иван Иванов Френкев, и членовете на Комисията Николай Демирев Мавров и Велина Огнянова Николова – Великова.

Целта на някогашния вицепремиер в кабинета „ Кирил Петков ” е шефовете на одиторската комисия да останат непроменени, с цел да дърпат конците в КЗП, твърди топ източникът.

След встъпването на служебния кабинет в Министерския съвет обаче се появява спънка – входирано е предложение за промяна на ръководителя и неговия екип, което е трябвало да бъде разисквано на вчерашното съвещание на кабинета „ Гълъб Донев ”.

Реклама

Спявката по тематиката се отсрочила, тъй като министър председателят бил сюрпризиран неприятно – документът с предложението…изчезнал безследно, разкри източникът на Narod.bg.

Важно е да се каже кой ръководи дирекция „ Правна ”, която дава отговор за цялата документи на Министерския съвет – тук от 2017-а господства Росен Кожухаров , подложен по времето на ГЕРБ.

Кожухаров е тясно обвързван с някогашните ръководещи – последната му позиция преди да оглави правния отдел на Министерски съвет бе основен секретар на президента Росен Плевнелиев.

Росен Кожухаров е правист по обучение и бе юридически секретар на Плевнелиев в част от мандата му. Зае поста през 2013 година, когато предшественичката му Екатерина Захариева отиде длъжностен вицепремиер.

В началото на 2017-а стана шеф на дирекция „ Правна ” на Министерския съвет, където е и досега.

Мълвата носи, че Корнелия Нинова и Калоян Методиев кадруват в Министерски съвет точно посредством шефа на дирекция „ Правна ”. Дали юристът и неговият екип има нещо общо с унищожаването на документи в Министерския съвет – работа на проверяващите е да открият, счита информаторът на Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР