Карбонови и композитни материали, пенополивинилхлорид, въглеродни влакна, фотоволтаични клетки, интегрирани

...
Карбонови и композитни материали, пенополивинилхлорид, въглеродни влакна, фотоволтаични клетки, интегрирани
Коментари Харесай

Следващите 30 | Яхтите отвъд хоризонта

Карбонови и композитни материали, пенополивинилхлорид, въглеродни нишки, фотоволтаични кафези, интегрирани в корпуса, олекотени батерии, екологични технологии... Това не е роман за бъдещето на Формула 1. Това е бъдещето на яхтостроенето. Така я виждат двете съществени фигури на Sunreef Yachts Франсис и Николас Лап - изпълнителният и техническият шеф на компанията. В съпоставяне с другите строители на яхта Sunreef е нова компания. Създадена в Гданск, Полша, през 2002 година от Франсис Лап, тя доста бързо се постанова на пазара на многокорпусни яхти - наклонност, която е превзела яхтения свят през последните 10 години.

Другата наклонност, в която те са пионери, е налагането на флайбриджа в суперкатамараните - нещо, което трансформира света на първокласните яхти, като усилва доста както площта, по този начин и прекарването на огромните ветроходни лодки.
Източник: Sunreef Yachts
" Бяхме очевидци на раждането на доста вълнуващи многокорпусни концепции. Пазарът разбра, че в катамараните има извънреден капацитет, споделя за " Капитал " Франсис Лап. Дори огромните строители на суперяхти започнаха да опитват с многокорпусни планове. " Според него това е едно от преимуществата на компанията им. " Ние сме пред играта през днешния ден, тъй като влагаме всичките си старания в развиването на тази ниша повече от две десетилетия ", споделя изпълнителният шеф на Sunreef Yachts.
" Клиентите знаят, че карането на яхта е разкош и този разкош не би трябвало да оставя никакви следи в околната среда " Франсис Лап
изпълнителен шеф на Sunreef Yachts

" Свидетели сме на появяването на от ден на ден и повече електрически и хибридни лодки. Строителите на яхти също започнаха да вкарват дизайни, които ни приближават до морето, с изобретателни хрумвания за сгъваеми платформи и " плажни пространства ", счита Николас Лап, механически шеф на Sunreef Yachts. И двамата считат, че изкуственият разсъдък ще има доста влияние върху яхтинга.
Източник: Sunreef Yachts Реклама
" Вече има доста влияние на изкуствения разсъдък за усъвършенстване на потреблението на силата на яхтите. Това ще окаже въздействие и върху навигацията и сигурността на борда, само че също по този начин и върху метода, по който проектираме и построяваме ", споделя Николас Лап. " В по-дългосрочна вероятност промишлеността ще напредне напълно към самостоятелни яхти. Докато това към момента е далечна визия, в кратковременен проект изкуственият разсъдък последователно ще поеме част от натоварването на екипажите. Това ще бъде от изгода както за шкиперите, по този начин и за притежателите, защото това в последна сметка ще значи повече фокус върху комфорт, гостолюбие и метод на живот ", добавя Франсис Лап.
„ Вече има доста влияние на изкуствения разсъдък за усъвършенстване на потреблението на силата на яхтите. Това ще окаже въздействие и върху навигацията и сигурността на борда, само че също по този начин и върху метода, по който проектираме и построяваме. “ Николас Лап
механически шеф на Sunreef Yachts

И въпреки че мъчно може да си представим по-екологично развлечение от ветроходните яхти, промишлеността върви с огромни крачки към повече и повече. Това, несъмнено, се отнася в по-голяма степен за моторните лодки.

" Еволюцията, която следим в промишлеността, е доста позитивна ", споделя Николас. " На първо място и притежателите, и производителите на яхти са станали доста по-наясно с въздействието на яхтинга върху околната среда. Ще виждаме от ден на ден и повече различни решения за задвижване със сериозен прогрес, а точно в електрическите яхти. Индустрията последователно ще напредне към основаване на преживяване с лодка без прилагане на изкопаеми горива. Производителите на лодки ще се съсредоточат повече върху усъвършенстването на корпуса - евентуално скоро ще забележим повече дизайни на подводни криле да вземем за пример ", счита той.
Източник: Sunreef Yachts
Според Франсис Лап устойчивостта ще заеме централна позиция. " Процесът на създаване, довършването, самото преживяване с лодка и нашето държание в морето ще се трансформират. "
Реклама
Николас Лап счита, че хората ще бъдат по-нетърпеливи да влагат в зелени яхти. Ще стават от ден на ден и повече наясно с изгодите - както екологични, по този начин и финансови. Да не приказваме за комфорта и тишината. Поведението на клиентите в морето също ще претърпи значима смяна. Ще има повече внимание върху отпадъците и ръководство на водите, счита той.

Франсис Лап добавя: " Клиентите знаят, че карането на яхта е разкош и този разкош не би трябвало да оставя никакви следи в околната среда. "

Материалът е обезпечен със съдействието на
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йово Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР