Крайнодесните се опитват да демонстрират общ фронт въпреки различията помежду

...
Крайнодесните се опитват да демонстрират общ фронт въпреки различията помежду
Коментари Харесай

От форум в Мадрид крайнодесни призоваха за ден за освобождаване за ЕС

Крайнодесните се пробват да показват общ фронт макар разликите между тях, отбелязва Франс прес.

Форумът " Да живее Европа 24 " беше проведен от " Вокс " и в него се включиха представители на десетина националистки европейски партии. Гостуваше и президентът на Аржентина Хавиер Милей.

Форумът беше мотив за редица крайнодесни фигури, измежду които министър председателят на Италия Джорджа Мелони посредством видеовръзка и лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен, присъстваща персонално, да насочат апел за обединяване на всички суверенистки обединения в Европейски Съюз, с цел да се преориентира блокът.

" Ние сме, всички дружно, на последната права, с цел да превърнем 9 юни в ден на освобождението и на вяра ", съобщи Льо Пен и уверим, че " същинската Европа е тази на свободата и на народите " и, че тя има потребност от обединени националистически сили.

" Ние пазиме всички нашия народен суверенитет, само че ние знаем също, че не можем да го създадем сами. На глобализацията и на нейната социалистическа душа, ние би трябвало да отговорим посредством един международен алианс ", съобщи Сантиаго Абаскал, водачът на " Вокс ".

Във видеопослание унгарският министър председател Виктор Орбан прикани " патриотите да окупират Брюксел ", до момента в който Мелони прикани за готовност и за излизане на улицата, с цел да се реализира смяна в Европа.

Тази спогодба се организира в миг, в който десните, националистически и суверенистки обединения бележат напредък в редица страни, съгласно допитванията. Но зад кулисите те водят интензивна борба по отношение на състава на бъдещите еврогрупи в Екологичен потенциал.

" Национален общ брой " в този момент е част от " Идентичност и народна власт " дружно с " Алтернатива за Германия ", която отсъстваше от Мадрид и с която партията на Льо Пен е в спор. " Вокс " и партията на Мелони " Италиански братя " са част от групата на " Европейските консерватори и реформисти ".

Урсула фон дер Лайен, лидерката на Европейска комисия, която идва от Европейската национална партия, съществена група в Екологичен потенциал, не изключи опцията за съюз с " Европейските консерватори и реформисти ", само че изключи всякакво съдействие с " Идентичност и народна власт ", които са възприемани като по-близки до Русия в спора в Украйна.

" Ако желаеме да преориентираме Европейски Съюз е явно, че би трябвало да се работи по връзките, които можем да имаме едни с други ", съобщи Льо Пен пред медиите през днешния ден в коридорите на форума в Мадрид.

" Онова, което е несъмнено, е, че има доста хора в групата на " Европейските консерватори и реформисти ", които не са въобще подготвени, съгласно мен, да създадат съюз с Фон дер Лайен, тъй като те считат, че тя носи най-голямата отговорност за обстановката в нашите страни ", съобщи още Льо Пен.

Настоявайки за точките, по които другите националистически партии имат общо, техните представители в Мадрид умножиха офанзивите против европейските елити и на първо място имиграцията - тематика, която заемаше огромна част от речта на Льо Пен.

" Цели зони от моята страна - Франция, са залети от миграционна вълна и се изплъзват от контрола на държавната ", добави тя.

Неколкостотин души в неделя стачкуваха в центъра на Мадрид против крайнодесния конгрес, който беше наказан и от испанския министър председател, социалиста Педро Санчес.

" Интернационалът на крайната десница се събира през днешния ден в Испания, тъй като Испания съставлява това, което те ненавиждат - феминизма, обществената правдивост и достойния труд, обществената страна и демокрацията ", добави Санчес.

По време на форума името на Санчес на няколко пъти беше освиркано от участниците в него. А Хавиер Милей разкритикува остро социализма, като го съпостави с форма на рак във войнственото си изявление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР