Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви
Коментари Харесай

Бербатов: Ще спечелим, ако вотът е честен

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи пред Българска национална телевизия, че ще завоюва вота, " в случай че той е почтен ". Бившият футболист още веднъж се разгласи за почтен избор на ново управление на централата. Екипът на Димитър Бербатов има опасения, че конгресът, който ще се организира на следващия ден, 12 октомври, може да бъде непочтен и непрогледен.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед безусловно изненада репортера Иво Бързаков по време на живото му включване за обедните спортни вести на Българска национална телевизия. Димитър Бербатов разкри в ефир, че е отивал до тоалетната, само че въпреки всичко употребява момента още веднъж да удостовери желанията си за идния конгрес, макар че изявлението не беше планувано авансово.

„ Разбира се, че ще спечелим, само че в случай че е почтен вотът. Чу всичко, за което приказваме вътре. Призоваваме към почтен избор, към почтен конгрес. Предполагам, че феновете ще имат опция да се срещнат с това, което казахме вътре. И какво мислим, че би трябвало да се направи, с цел да се организира конгресът. И в случай че някой има срещу нещата, които споделяме, би трябвало да излезе и да се обоснове “, показа Димитър Бербатов.

Шестима са претендентите за президент на БФС - актуалният началник на родния футбол Борислав Михайлов, някогашният нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, някогашният президент на Нефтохимик Христо Порточанов, футболният сътрудник Георги Захариев, президентът на Марица Пловдив Христо Христов и някогашният притежател на Черноморец Бургас Ивайло Дражев. „ Искаме да ни позволен вътре, да можем да се изричаме, делегатите да могат да се изричат, бюлетините да могат да се броят вътре пред делегатите. Всичко да е почтено и транспарантно, в случай че това стане, който и да победи, никой няма да му задава никакви въпроси. Просто ще бъде легитимиран изборът на новото управление “, сподели още Бербатов.

„ Но в случай че отново не ни позволен в залата кандидат-президентите, ще стоим извън в ъгъла. Назидателно, унизително. Нямаме право да се изричаме, това към този момент ще бъде проблем. Ако вас не ви позволен вътре, да предавате, както вършат УЕФА и ФИФА, значи вие също би трябвало да ги зададете тези въпроси. То и за вас е оскърбление това, един тип. За да е демократично всичко, би трябвало да е ясно и искрено. После отново ще се забележим “, приключи Димитър Бербатов
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР