Има много повече за правене в Дъблин от това, което

...
Има много повече за правене в Дъблин от това, което
Коментари Харесай

Топ 5 на най-добрите места, които да посетите в Дъблин

Има доста повече за правене в Дъблин от това, което можем да си представим – градът е богат на история и предлага невероятна британска литературна сцена , която елементарно се конкурира с всеки различен англоговорящ град. Халбата с бира в края на деня е просто бонус , предава „ Forbes “.

Ако планирате пътешестване до Дъблин тази пролет, ще желаете да включите следните места в маршрута си. Тези музеи варират от исторически забележителности до занимателни модерни експонати и интерактивни музеи . Ето 5 от най-хубавите места, които да посетите в Дъблин:

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse си заслужава визитата – даже и да не сте безусловно почитател на пивоварната. Многоетажният, интерактивен музей разполага с „ Университет на Гинес “, където гостите могат да се научат по какъв начин да наливат съвършената халба с бира , музей на изкуството, който демонстрира многочислените съдействия на Гинес през годините и ресторант на самия връх, където гостите могат да се насладят на зашеметяващите гледки на Дъблин.

Малкият музей на Дъблин

Келтската столица има богата история, огромна част от която включва цивилен безредици и битка за самостоятелност . Малкият музей на Дъблин разказва невероятната история на Дъблин от въстанието през 1916 година до визитата на Джон Кенеди в града и още обществени и политически допирни точки.

Библиотека на колежа Тринити

Вероятно сте виждали тази грандиозна университетска библиотека, до момента в който сте разглеждали обществените мрежи. Дългата стая в Старата библиотека е издигната сред 1712 и 1732 година и може би е една от най-смайващите библиотеки в света .  Заслужава да се означи, че библиотеката на колежа Тринити също е дом на известната Книга на Келс .

Дъблински палат

Въпреки че не е толкоз величествен или в жанр Хари Потър като някои от замъците, които ще откриете в ирландската провинция, визитата на Дъблинския палат въпреки всичко си заслужава разходката. Сгушен в известния регион Temple Bar, този исторически обект датира от 1204 година и се гордее със средновековна кула , разкопки от времето на викингите и доста други.

Kilmainham Gaol Museum

Kilmainham Gaol Museum е някогашен затвор , трансфорат в музей и образователно заведение . Гостите могат да обиколят деликатно непокътнатия затвор – акцентите включват истинските килии , където са били държани водачите на Великденското въстание – доста от които към момента носят имената на видни персони като Патрик Пиърс и Констанс Маркевич. Гостите ще се разходят и през Главната зала , като феновете на киното евентуално също ще я разпознаят – тя постоянно се употребява като фон за огромни ирландски филми.

Предстои ви пътешестване до Барселона? Вижте кои музеи да посетите наложително


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР