Канадското правителство ще си партнира с компанията Advanced Symbolics, която

...
Канадското правителство ще си партнира с компанията Advanced Symbolics, която
Коментари Харесай

Канада ще използва изкуствен интелект за превенция на самоубийствата

Канадското държавно управление ще си партнира с компанията Advanced Symbolics, която създава технологии, основани на изкуствен интелект (AI), с цел да следи районния риск от самоубийства посредством наблюдаване на постовете в обществените медии. Advanced Symbolics ще проучва изявления от 160 000 профила и ще търси избрани трендове, които приказват за допустимо самоубийство. Компанията има за цел да проучва и планува в кои области на Канада може да се чака растеж на хората със суицидно държание, което съгласно контракта сред двете страни включва " идеация (т.е. мисли), държание (например опити за самоубийство, самонараняване и др.), проекти и закани ". С тази тактика канадското държавно управление желае да подсигурява, че ресурсите за психологично здраве се разпределят вярно на територията на страната.

Канада не е единствената, която се насочва към технологиите, с цел да обезпечи по-адекватна поддръжка към хората с рисково психологично здраве. През ноември Фейсбук показа свои принадлежности, основани на AI, които също са ориентирани към попречване на самоубийства. Те доближават елементарно до консуматори, които разгласяват наличие, създаващо подозрения по отношение на възможни дейности в тази посока, и разрешават на други консуматори да рапортуват сходни постове. Instagram, която е благосъстоятелност на Фейсбук , също пусна такова решение през предходната година. То разрешава на потребителите да рапортуват директни излъчвания, които съдържат признаци за проблеми в психологичното здраве на индивида, който разгласява наличието.

Вдъхновено от тази политика на Фейсбук, канадското държавно управление възнамерява пилотният план да започва в границите на този месец и да продължи до юни. През това време Advanced Symbolics ще следи обществените медии за интервал от три месеца, след което, на база на резултатите, канадското държавно управление ще дефинира дали програмата ще бъде удължена. Първоначалният програмен интервал ще коства на Канада малко под Щатски долар 25 000 , като, в случай че бъде продължен оптимално – до 5 години – цената ще стигне до Щатски долар 400 000.

" За да сме способни да помогнем за попречване на самоубийства, създаване на ефикасни стратегии за предварителна защита и изпреварваща интервенция, първо би трябвало да разберем другите модели и характерности на държанието, обвързвано с сходен акт ", съобщи представител на Агенцията за публично здраве на Канада.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР