Канадски инженери са конструирали робот, способен да прави безконтактни мускулни

...
Канадски инженери са конструирали робот, способен да прави безконтактни мускулни
Коментари Харесай

Направиха робот за ваксинация

Канадски инженери са конструирали робот, кадърен да прави безконтактни мускулни инжекции и да е потребен при имунизация, заяви уеб сайтът " Гизмодо ". Разработката на компанията " Кобионикс " в действителност съставлява роботизирана ръка. За да вкара лекарството в тъканите, устройството даже не се нуждае от игла. Вместо това употребява бликам течност под високо налягане, не по-дебела от човешки косъм.

Способният да прави мускулни инжекции робот, наименуван Коби, може да се употребява при слагането на ваксини, в това число против КОВИД-19. Според разработчиците му операцията не изисква присъединяване на медицински личен състав. Коби също по този начин може да ревизира документи за идентичност и независимо да намира уместно място за инжектиране.

Експертите означават, че потреблението на робот може да реши казуса с дефицита на работна ръка в областта на опазването на здравето. В допълнение този способ за имунизация е по-безопасен, защото рискът от разпространяване на зараза от човек на човек е редуциран до най-малко.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР