Девет неща, които се нуждаят от почистване всеки ден. Едва

...
Девет неща, които се нуждаят от почистване всеки ден. Едва
Коментари Харесай

Девет неща, които се нуждаят от почистване всеки ден

Девет неща, които се нуждаят от разчистване всеки ден. Едва ли някой е разгорещен обожател на почистването – наподобява, че е по-добре да почиствате дейно един път на две седмици. Има обаче избрани елементи от къщата, които би трябвало да се почистват всекидневно. Но това не значи, че би трябвало да извадите моп и най-силните препарати – задоволително е леко разчистване.

Въпреки че може да е изкушаващо да поставите мръсни съдове

в мивката и да забравите за тях, действителността е, че те би трябвало да се мият всеки ден.
Според Мелиса Попинг, създател на The Chemical Free Home, чиниите, оставени за идващия ден, могат да причинят нежелани миризми.
А остатъците от храна могат да усложнят задачата и в някои случаи да оставят упорити петна, което значи да отделите повече време за разчистване.

Кухненска мивка
Стоманени, бели композитни и порцеланови умивалници могат елементарно да оставят петна, в случай че бъдат оставени нечисти.
За да улесните тази задача, предлагаме да изплакнете мивката след измиване на съдове и да избършете с забрадка за съдове, с цел да предотвратите образуването на упорити петна от вода или минерални отлагания.

Девет неща, които се нуждаят от разчистване всеки ден 25.06.24 04:00 Този известен мит за алкохола може да ви води до гроба 25.06.24 03:00 „ Яжте дъгата “! Цветните храни, с които да влезем във форма 25.06.24 02:30  Суперхрана от магазина, която би трябвало да консумираме всеки ден 25.06.24 02:00 Какво е гхи и какви са изгодите му за здравето? 25.06.24 01:30

Бутилка за вода
Многократните бутилки за вода, които са много известни, изискват всекидневно измиване. Препоръчваме да миете тези принадлежности всекидневно с топла вода и препарат или, в случай че е допустимо, в съдомиялна машина.
В края на краищата бутилката може да се трансформира в идеална платформа за бактерии, а мухълът може бързо да се появи на капака заради непрекъсната влага.

Кухненски плот
Препоръчително е всяка вечер да забърсвате кухненските плотове и печката (ако готвите). Все отново това са места за готвене. Освен това по котлона най-често се събират пръски, разляти по време на готвене.
Ако се оставят без контрол всекидневно, тези повърхности могат да съдържат нездравословни бактерии, които могат да повлияят на вашето здраве.

Кухненски подове
Въпреки че не е належащо да вадите парцала си всеки ден, бързото измиване на пода в кухнята след подготвяне на вечерята е значимо.

Метенето на трохи от пода би трябвало да бъде част от ежедневната ви рутина за разчистване, с цел да предпазите неприятните вредители от вкъщи си.

Гъба за миене на съдове
Тъй като гъбите се употребяват за миене на съдове, те също се нуждаят от всекидневно разчистване.
Между миенето на съдове се предлага усърдно изплакване на гъбата с препарат и, когато е допустимо, пробвайте се да оставите гъбата да изсъхне изцяло сред употребите.

Кафе машина
Кафемашината не изисква всекидневно надълбоко разчистване или обезмасляване, само че има някои съставни елементи, които би трябвало да се изплакват всекидневно.
След като употребявате кафемашината, почистете купата, където пада утайката от кафе, както и кана за кафе с топла сапунена вода – и по-късно с елементарна вода.

Стъклени душ стени
След душ по стъклото постоянно се появяват петна от твърда вода, които по-късно мъчно се отстраняват.
За да предотвратите това, се предлага да избърсвате водата от вратата на душа с забрадка всеки ден (или всякога след потребление на душа).

Умивалник и маса в банята
Всяка заран, откакто приключите със отговорностите си, е добра концепция да отделите време, с цел да избършете маса или друга повърхнина в банята, където се намират значими артикули. В последна сметка тук елементарно се натрупват останки от грим, паста за зъби и коса.
В допълнение към ежедневното разчистване се предлага тези повърхности да се почистват един път седмично по-щателно, с цел да се отстранят всички петна от вода и нечистотия.

Източник: Martha Stewart /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР