102-годишна жена разкри три навика за здравословен и щастлив живот.

...
102-годишна жена разкри три навика за здравословен и щастлив живот.
Коментари Харесай

102-годишна жена разкри три навика за здравословен и щастлив живот

102-годишна жена разкри три навика за здравословен и благополучен живот. Дебора Секели е дълголетница. Сега дамата е на 102 години и спортува всеки ден. Тя също по този начин ръководи личен бизнес, непрекъснато посещава другари и постоянно намира време да отиде на опера.

Как да живеем дълго – съвет от една дълголетница

Ето три ежедневни практики, които Дебора употребява, които са я довели до дългоденствие.

102-годишна жена разкри три навика за здравословен и благополучен живот 25.06.24 05:30 Шест храни, които не би трябвало да се пасират 25.06.24 05:00 Всеки го пие всеки ден: напитката, която води до целулит 25.06.24 04:30 Девет неща, които се нуждаят от разчистване всеки ден 25.06.24 04:00 Този известен мит за алкохола може да ви води до гроба 25.06.24 03:00

102-годишна жена разкри три навика за здравословен и благополучен живот

Движете се всеки ден

Дебора твърди, че всеки ден се движи през целия си живот. Тя също по този начин поучава да намерите съидейници, които ще споделят вашите привички и ще се движат с вас.

„ Аз съм еврейка и имам другарка, която е католическа монахиня, която обича да върви на разходки. Така че отиваме на разходки незабавно откакто тя пристигна при мен “, споделя дамата.

Сега Дебора спортува не със същата активност, както в младостта си, само че все пак не се отхвърля. Предпочита дългите разходки, които са интензивност.

Когато Секели живееше в Таити със фамилията си, тя караше колелото си на учебно заведение и се връщаше вкъщи за обяд. Като стара тя също практикува пилатес постоянно, преди да стартира личен бизнес и да сътвори фитнес център.

Пескетарианска диета

От детството Дебора съблюдава най-вече растителна диета. Яде риба, само че в никакъв случай месо.

Хранителните й привички са тясно свързани със средиземноморската диета, която дава приоритет на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, риба и други

Тя нормално яде кисело мляко, банан и пълнозърнести храни за закуска. Салата за обяд. А за вечеря можете да се насладите на печени картофи с риба.

Общувайте и постоянно научавайте нещо ново

Дебора не стопира да бъде публично дейна в годините си. Посещава спектакъл и обожава операта. Тя също по този начин приказва във фитнес курорта си всяка сряда и се среща с посетители няколко пъти седмично.

В допълнение към публичната си работа, Секели постоянно е припрян да научи повече, а изследванията за дългоденствие демонстрират, че хората на 80 години научават нещо ново всеки ден.

Секели приказва четири разнообразни езика и обича да учи за други култури.

 

Източник: CNBC /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР