Канада предостави 6 милиона щатски долара за изпълнението на редица

...
Канада предостави 6 милиона щатски долара за изпълнението на редица
Коментари Харесай

Канада отделя 6 милиона долара за Украйна

Канада даде 6 милиона щатски $ за осъществяването на редица планове за възстановяване на нуклеарната сигурност в Украйна.

Това оповестиха от непрекъснатата задача на Канада в Организация на обединените нации, предава Укринформ.

„ За да подкрепи укрепването на нуклеарната сигурност в Украйна, Канада даде 1 милион $ на МААЕ за подсилване на сигурността, сигурността и защитните ограничения в украинските нуклеарни уреди, 5 милиона $ на Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да помогне на Украйна да открие и реагира на противозаконния нуклеарен трафик на нейна територия “, оповестиха от канадската задача.

Дипломатите също подчертаха, че продължаващата окупация на украинската Запорожка атомна електроцентрала „ излага популацията на света на риск “.

„ Продължаващата дестабилизация от страна на съветските сили освен усилва риска от акцидент или неволна щета, само че също по този начин усилва опцията за отклонение на нуклеарен материал “, акцентира задачата.

Както Укринформ заяви по-рано, в сряда, 3 август, генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси изрази угриженост по отношение на обстановката в Запорожката АЕЦ, която беше завладяна от съветските сили за навлизане. Според него там са били нарушени ограниченията за нуклеарна сигурност, защото станцията е в зона на дейни военни дейности и е била обстрелвана при започване на пълномащабното съветско навлизане в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР