Кампанията на Стандарт отличи шампионите на Града на липитеОткриват уникална

...
Кампанията на Стандарт отличи шампионите на Града на липитеОткриват уникална
Коментари Харесай

МОЯТ ГРАД! Младите таланти – голямата гордост на Стара Загора

Кампанията на „ Стандарт ” отличи първенците на Града на липите

Откриват неповторима базилика, видни заралии желаят зала за бадминтон и музей на модата
-->
 

Младите гении са най-голямата горделивост на Стара Загора. Това обявиха зам.-кметът Надежда Чакърова, основният редактор на „ Стандарт ” Славка Бозукова, народните представители Халил Летифов (ДПС) и Георги Гьоков (БСП), стилният гуру проф. Любомир Стойков, най-титулуваната бадминтонистка Петя Неделчева и примабалерината на Държавната опера в Стара Загора Ромина Славова, които участваха в тържествената гала „ 10 причина да се гордея с моята Стара Загора ”, която „ Стандарт ” провежда в античния град.

Събитието е част от националната акция „ Моят град – 10 аргументи за горделивост ”, която медията ни организира към този момент 5 години. С нея „ Стандарт ” обикаля страната, с цел да покаже преобразяването на градовете и да отличи младите им гении, които са мотив за горделивост както на своите родни места, по този начин и на цяла България.

10 големи пана показаха с неповторими фотоси развиването на Стара Загора. Те ще бъдат изложени на особено място в общината, с цел да може жителите и гостите на града да виждат всеки ден европейския образ на Града на липите.

Богатството на Стара Загора, на цяла България, са младите гении, сподели ръководителят на акцията „ Моят град ” Славка Бозукова, откривайки церемонията.

Обикаляйки страната, ние се убедихме, че България е доста богата страна. Не на газ, не на нефт, не на предизборни и следизборни обещания, а на млади гении, които с ентусиазма си, с хъса си могат трансформират науката, да създадат стопанската система новаторска, да показват цифрово историята ни, да счупят всевъзможни върхове, съобщи Бозукова.

Славка Бозукова прикани участниците в церемонията да показват своите аргументи за горделивост със Стара Загора и посочи своята: първата европейска цивилизация, зародила се в земите на Стара Загора – културата Загоре, градът на 8000 години, в който предишното се среща с бъдещето.

Първата премия бе в категория „ Спорт ”. Връчи я Петя Неделчева, участничка в три летни олимпиади - в Атина през 2004, в Пекин през 2008 и в Лондон през 2012. Печелила е шест пъти европейската купа,  стана и европейски клубен вицешампион. Вдъхновение е за всички спортисти. Тя отличи състезателката на състезателен клуб по битка „ Берое “ и учебното заведение за първенци СУ „ Тодор Каблешков “ -  Даяна Стойчева.

Дияна завоюва балканската купа по решителен метод по време на Балканското състезание за момчета и девойки U15 в Серес (Гърция) през май. Даяна е извънредно отдадена на спорта, макар че е единствено на 14 години. Старозагорката е блестящо име в битката – притежател е на злато от Държавно персонално състезание за девойки и кадетки, както и на наградата " Динко Петров "   за най-хубава българска състезателка на шампионат по битка в Стара Загора през март.

Спортът е здраве, той дава сили, учи на дисциплинираност, всяка дете би трябвало да спортува, сподели Петя Неделчева. И прикани за построяването на огромна спортна зала в Стара Загора. Шампионката изиска тя да бъде за бадминтон, само че и за подготовка на национални състезатели.

Най-големият фешън специалист у нас проф. Любомир Стойков показа, че има една огромна фантазия – да направи Музей на модата в родния си град Стара Загора.  Преподавателят в катедра „ Медии и публични връзки “ в УНСС  и в катедра „ Мода “ в НХА връчи премията за обучение на надарената Деница Димитрова – ученичка от IX в клас на Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски “. Отличието й бе присъдено за реализирани високи резултати в образователната и извънкласната активност, завоювани оценки в национални надпревари и състезания и дейна социална младежка активност.

Имам 110 аргументи да се гордея с моя роден град. Когато приказвам с задгранични сътрудници, стартирам да описвам за моя град. Това е градът на едни от най-нежните лирици - Гео Милев, Кирил Христов, Веселин Ханчев, Николай Лилиев, сподели проф. Стойков.

Стара Загора има искания. Ще ви разкрия една – претенцията за безкрайност. Кога един град има рекламация за безкрайност? Когато цени своята история, само че със същата сила, воля и пристрастеност се грижи и за своето настояще, само че и гледа към своето бъдеще, сподели проф. Стойков. И добави: „ Стара Загора е изобилен източник на ентусиазъм ”.

Най-ценният капитал са хората, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движението Халил Летифов.

Стара Загора с изключение на на мен е дала доста и на цяла България, сподели Летифов, който е депутат от района. Най-ценният капитал са хората, още повече младото потомство, което ние отглеждаме усърдно, сподели депутатът от Движение за права и свободи. Младите се оправят повече от добре. Те би трябвало да подобрят качеството на политиката и на всички сфери от живота, безапелационен бе той.

Освен да се гордеем със Стара Загора, друго не можем да вършим, сподели Летифов. Той връчи специфичната премия на Радослав Балкански, възпитаник от IX клас на Профилираната природо-математическа гимназия „ Гео Милев “ за изключителните му достижения в науката и завоюваните медали от национални и интернационалните надпревари по математика. Радослав е член на „ Академия по математика “ при Център за поддръжка за личностно развиване – Стара Загора.

Тази премия е чест. Стара Загора за мен е опция за развиване, съобщи деветокласникът. Той благодари на преподавателите си в гимназията и на Любомир Любенов, който управлява Академията по математика. Те ми оказват помощ, с цел да имам триумфи, сподели Радослав. Както и да се развие животът ми, където и да е кариерата ми, Стара Загора постоянно ще бъда част от мен и ще оказвам помощ за развиването й, сподели ученикът.

Обичам Стара Загора и се гордея с нея, тъй като съм старозагорец, съобщи и някогашният обществен министър Георги Гьоков, в този момент народен представител на Българска социалистическа партия.

Имам не 10, а 10 хиляди аргументи да се гордея с моята Стара Загора, продължи Гьоков. И изброи – 8000 години история, липи, поети, вършиме улици. Но добави и още една характерна причина. От 50-60 години Стара Загора и старозагорци обезпечават енергийната самостоятелност на страната ни посредством комплекса „ Марица Изток ”, където работят 80% от жителите на града, сподели соцдепутатът. И добави: „ Но най-голямата горделивост за града ни са самите старозагорци. ”.

Георги Гьоков връчи премията в категория „ Култура и туризъм ” на РИМ Стара Загора.

Гордея се с всичко в нашия град, сподели шефът на музея ас. Петър Калчев, получавайки грамотата си. Той посочи, че Стара Загора е единственият град в Европа, в който няма спиране на живота от ранния неолит до през днешния ден.

Стара Загора е и единственият европейски град с 5 праисторически селищни могили, с най-големите медни рудници, сподели Калчев. И акцентира, че това е сериозна база за развиване на културно-исторически туризъм. Адмирации за „ Стандарт ” за акцията „ Чудесата на България ”, тя показва почтено страната ни пред света, сподели Петър Калчев.

С ново знамение ще се гордее в най-скоро време Стара Загора, заяви Надежда Чакърова, зам.-кмет по обучение, опазване на здравето и обществени действия. В момента текат изследвания на огромна раннохристиянска гробница в източната част на града. Предстои в региона да бъде основан музеен обект, който да предава историята за поколенията, сподели Чакърова. Новото знамение на града ще е магнит на родни и непознати туристи.

Благодаря на „ Стандарт ”, че ни напомня аргументите да се гордеем, че сме старозагорци, съобщи ръководителят на общинският  съвет в Стара Загора Мария Динева. Тя награди Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност ” за всеотдайната й работа.

Думи като съчувствие, сърдечност, морал, нравственос за нас са извънредно значими, съобщи зам.-директорът на Пожарната Злати Дрянов. Ние желаеме този светоглед да стане стандарт в нашето общество. Към това са ориентирани напъните ни. Гордея се с града ни, тъй като постоянно е успявал да гледа напред в бъдещето, да открива гении, сподели още Дрянов.

Не съм от Стара Загора, само че към този момент 32 години пребивавам в този град и моите достижения в персонален и професионален проект са свързани с него, съобщи Милена Стоянова, шеф на РУО Стара Загора.  Това е моят град и аз се гордея с него. Успехите на учениците се дължат на всички преподаватели и на капацитета на младежите, сподели Стоянова. И заяви, че няма съревнование в България, в което възпитаник от Стара Загора да не се е класирал на призови места. Гордея се, че моето дете след довеждане докрай на висшето си обучение, се върна да се осъществя в Стара Загора, сподели шефът на РУО.

Милена Стоянова връчи премията на Виктория Маринова, ученичка от 12-и клас в ГПЧЕ " Ромен Ролан ". Тя е спечелила цялостна стипендия  на немското посолство за образование в Германия. Немската страна ще покрие напълно разноските за следването в определен от момичето университет, а също и огромна част от месечните разноски по престоя му в Германия. Право да аплайват за стипендия пред Немската работа за научен продан имат единствено възпитаници с отличен триумф и изявени качества. В цяла България единствено 6 възпитаници могат да се похвалят с този триумф.

Аз към от Казанлък, само че Стара Загора към този момент пет години е моя дом. Ще отнеса Стара Загора в Германия, само че сърцето ми остава тук, сподели Виктория.  

Изключително се гордея с балета на Стара Загора. Колегите ми са от целия свят и когато се върнат в родните си домове описват за Стара Загора, съобщи примабалерината на Държавна опера в Стара Загора Ромина Славова. Тя е учител в Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства и в Младежка театрална студия „ Сцена 99 “.  Тя отличи вокална група „ Траяна глас “ при Център за поддръжка за личностно развиване – Стара Загора с началник Лиляна Дойчева. Групата е въздадена преди 18 години и има извънредно наличие в културния живот на Стара Загора. Печелила е голям брой награди от редица национални и интернационалните фестивали и състезания.

Един от изтъкнатите банкери в града - Радослав Жилков, районен управител „ Банкиране на дребно ” в ОББ, Югоизточен район, връчи премията за вложител.

Роден съм и съм израснал в Стара Загора и аргументите да се гордея с града си са доста. Това е моят роден дом, най-прекрасният град. В моето сърце има един град и той е Стара Загора, сподели Жилков. Той награди компания „ Ате Пласт ” и поздрави компанията за работните места, които открива, тъй като те оказват помощ на младите да останат в града.

Балканджия съм. Но в Тракийската низина, в Стара Загора, ме докара любовта, сподели Мария Жекова, притежател на „ Ате Пласт ”. Моите деца израснаха и се изучиха тук, открих творчество и ентусиазъм в Стара Загора, сподели Жекова. И съобщи, че градът има голям капацитет да се развива в зелета стопанска система.

Специалната премия „ Посланик на Чудесата ” бе за кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Главният редактор на „ Стандарт ” и началник на акцията „ Чудесата на България ” Славка Бозукова му я присъди за дългогодишната работа по запазване на културно-историческото завещание на Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР