Камбанен звън от часовниковата кула на Уестминстърския дворец в Лондон

...
Камбанен звън от часовниковата кула на Уестминстърския дворец в Лондон
Коментари Харесай

Символът на Лондон - Биг Бен - замлъкна за 4 години

Камбанен звън от часовниковата кула на Уестминстърския замък в Лондон означи 12-ия час през днешния ден за финален път. През идващите 4 години Биг Бен ще претърпи сериозна реорганизация. Очаква се тя да завърши в края на 2021 година. Дотогава камбаненият звън ще се чува единствено при отбелязването на специфични мотиви, да вземем за пример при настъпването на Нова година, отбелязва Би Би Си. Британската медия излъчваше онлайн, а локални поданици, измежду които и депутати, и туристи се бяха събрали на мястото, с цел да проследят онлайн протичащото се. Ръкопляскания последваха последния звън.

Ето какъв брой е огромен часовникът. Снимка: PA

Решението за прекъсването на камбаната за запазването на слуха на служащите разпали диспути по въпроса какъв брой време кулата би трябвало да остане тиха. Първоначално депутатите не знаеха, че интервалът ще е 4 години - най-дългият в историята ѝ. С това не беше съгласна и Тереза Мей. Британският министър-председател се възпротиви на изказванието, че това е вярното решение и изиска преразглеждането му.

Въпреки несъгласието то беше изпълнено през днешния ден.



13.7-тонната камбана на 96-метровата кула отбелязва времето от 157 години. Замлъкна за последно през 2007 година, а преди този момент за по-голям ремонт сред 1983 и 1985 година

Покривът на Елизабет тауър ще бъде възобновен, рамката на часовника ще бъде възобновена, ще бъде конфигуриран асансьор. Тухленото ограждение ще бъде сменено със стъклено, с цел да може Биг Бен да се вижда и от стълбите - това са единствено част от идните промени в най-често снимания знак на Лондон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР