Към момента ние стоим твърдо зад кандидатурата на г-н Каримански.

...
Към момента ние стоим твърдо зад кандидатурата на г-н Каримански.
Коментари Харесай

Ива Митева: Каримански ще устои на целия натиск и на всички атаки, ако бъде избран за управител на БНБ

Към момента ние стоим твърдо зад кандидатурата на господин Каримански. Това сподели в " Лице в лице " по bTV депутатът от " ИТН " и зам.-председател на Народното събрание Ива Митева във връзка проблема с двете кандидатури на ръководещата коалиция за шеф на Българската национална банка. За гуверньор на централната банка са препоръчани Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " и Любомир Каримански от " ИТН ".

Помолена за коментар на информацията, че на съдружния съвет в неделя министър председателят Кирил Петков е предложил и двете номинации за началник на Българска народна банка да бъдат оттеглени и да се търси ново общо решение, Митева съобщи: " Това, което е споделил министър председателят, е изненадващо за мен, тъй като тази тематика от дълго време е в общественото пространство и до издигането на кандидатурата му против него не се чу нито една дума, в това число и от съдружните ни сътрудници ".

Ние не сме споделили една неприятна дума против претендента на " Продължаваме промяната ", добави тя, представена от novini.bg.Смятам, че кандидатурата на господин Каримански дава отговор на условието на закона, има нужната експертиза, познания и мъдрост. Смятам, че той ще устои на целия напън и на всички офанзиви, в случай че бъде определен за шеф на Българска народна банка. Управителят на Българска народна банка би трябвало да бъде определен поради опита си в банковата активност, а не, с цел да натрупа опит в Българска народна банка, уточни зам.-председателят на Народното събрание.
Ива Митева разяснява и правосъдната промяна.

Трябва да създадем всичко допустимо да намерим разговор между тях и с опозицията за законови промени по отношение на Висшия правосъден съвет. Мисля, че този диалог следва. Имаше концепция със законова смяна Висш съдебен съвет да не е непрекъснато настоящ, само че тази концепция не се доразви. Надявам се да бъде направен план, който да стартираме да обсъждаме, означи Митева

Тя заяви, че идната седмица планът за закриването на профилираното правораздаване ще влезе в Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР