Калифорния изпревари Ню Йорк в мрачната класация на американските щати

...
Калифорния изпревари Ню Йорк в мрачната класация на американските щати
Коментари Харесай

Калифорния изпревари Ню Йорк по брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19

Калифорния изпревари Ню Йорк в мрачната ранглиста на американските щати с максимален брой смъртни случаи, породени от коронавирусната зараза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Над 45 000 души са умряли с COVID-19 в най-многолюдния американски щат Калифорния, съгласно данни, настоящи към вторник вечерта. Ню Йорк, който бе мощно обиден в по-ранната фаза на пандемията, е съобщил за 44 693 смъртни случая, свързани с ковид, сочи броене на Ройтерс.

Калифорния, където живеят към 40 милиона души, се оказа през последните месеци основен център на пандемията в Съединени американски щати. На национално ниво дневният брой на новите случаи и на хоспитализациите непрекъснато понижава, до момента в който смъртните случаи се задържат на едно ниво.

Съединени американски щати са съобщили общо за 27,25 милиона инфектирани и 468 559 умряли с коронавирусна зараза, по данни към вторник вечерта. Малко над 79 000 души са били приетите в болница във вторник, което е най-ниският дневен брой от средата на ноември.

Здравни специалисти се притесняват, че събиранията за Супербоул (финала на шампионата на Националната футболна лига на САЩ) в неделя, както и появяването на нови, по-заразни варианти на вируса, могат да доведат до ново нарастване на случаите, преди множеството американци да бъдат имунизирани.

В опит да форсира акцията по имунизация президентът Джо Байдън разгласи във вторник, че неговата администрация възнамерява нарастване на дозите ваксини, изпращани в другите щати, от 15 февруари. Част от увеличените доставки ще бъдат изпратени в общинските здравни центрове, с цел да бъде усъвършенстван достъпът до ваксини за бедните и представителите на малцинствата, които тези центрове обслужват.

До вторник към 33 милиона американци са получили минимум една доза ваксина против COVID-19, оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР