Какво ще дадем на Украйна ще покаже анализът на Министерството

...
Какво ще дадем на Украйна ще покаже анализът на Министерството
Коментари Харесай

Гълъб Донев каза как ще помогнем на Украйна


Какво ще дадем на Украйна ще покаже анализът на Министерството на защитата. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев в особено изявление за Euronews Bulgaria.

„ Народното събрание задължи държавното управление да изготви подобен разбор и да покаже какво военнотехническо съоръжение и помощ може да бъде предоставена на Украйна “, уточни Донев.
-->
Той акцентира, че служебното държавно управление е взело решение и към този момент е предоставило на Украйна филантропична помощ, лекарства и други санитарни материали в помощ на потърпевшите, както от военните дейности, по този начин и за цивилното население.

Българската войска по никакъв метод не би трябвало да отстъпва от своите качества такива, каквито те са заложени още от член 9 от конституцията на Република България и да подсигурява суверенитета, сигурността и териториалната целокупност на България, както и да извърши уговорките по член 3, които има по Договора от Вашингтон, съгласно който всяка страна би трябвало да подсигурява своята боеспособност.

„ Този разбор е доста комплициран и той би трябвало да регистрира всички опасности, които седят пред въоръжените сили на България “, сподели още Донев.

Проблемите с корупцията не би трябвало да бъдат изискване за Шенген

Не считам, че Шенген е изгубена идея. Напротив! Очаквам, че напъните на страната ни ще бъдат възнаградени и до края на годината България ще стане член на Шенгенското съглашение. От това печелят освен българските жители, само че и цяла Европа. Последната инспекция, която беше направена сред 11 и 14 октомври още един път потвърди това. Във всяка една страна има проблеми, които би трябвало да бъдат решавани, в това число с проведената престъпност и корупцията, само че това са детайли и системи, които не би трябвало да се придвижват към изискванията за участие в Шенген.

„ Така че това е неповторим късмет за Европа и в случай че България стане пълновръстен член, доста по-бързо ще се придвижват стоките, суровините, хората през границите “, заключи служебният министър председател.

Убийството на младши контрольор Петър Бъчваров слага голям брой въпросителни за това къде са пропуските, какви са, до каква степен границата ни е сигурна. И моят отговор на този въпрос е - да, границата е сигурна.

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев във връзка трагичния случай с убийството на граничния служител на реда край Елхово. Той изрече съболезнования към околните на починалия служител на реда.

" Ние имаме над 1000 души жива мощ, които я охраняват. Всеки ден мъжете и дамите там поставят неимоверни старания на този сложен, тежък терен. Оградата има потребност от ремонт и ние заделихме нужния запас ", изброи Донев. По думите му сега българската граница е подложена на най-тежкия мигрантски напън от началото на рецесията през 2015 година 140 000 са незаконните мигранти, които са отблъснати от границата на България. По този метод ние подсигуряваме и сигурността на Европа.

Затова по думите му е належащо страната ни да изиска " малко повече взаимност " от страните-членки на Европейски Съюз, в това число и във финансово изражение. 

" Защото досега българската страна е отделила през бюджета, през парите на българските данъкоплатци над 1 милиарда лв., с цел да се охранява тази граница и да се подсигурява сигурността на Европейски Съюз ", регистрира служебният министър председател. 

Стартира информационна акция за влизането ни в Еврозоната от 1 януари 2024 година България не е изгубила инерция в подготовката си и за еврозоната, счита министър-председателят.

„ Решението, гласувано в Народното събрание, демонстрира, че по тази тематика в Народното събрание няма различие “, уточни министър-председателят. Затова той е оптимист, че България ще извърши всички критерии и ще бъде призната за член на Еврозоната от 1 януари 2024 година Предстои да стартираме и информационна акция, която да обясни на обществото всички въпроси към идното въвеждане на еврото.

По отношение на инфлацията той изрази очакване, че е допустимо равнищата ѝ освен да порастват, само че и да понижават - според от развиването на геополитическата конюнктура. Гълъб Донев призна, че покачването на цените е обезпокоително, само че подсети, че то се случва на всички места в Европа. 

Ако вземем за образец единствено горивата – те вземат участие в в определянето на цените на всяка една стока и услуга. Така че за служебното държавно управление беше първостепенна задача да ограничи растежа на цените на горивата, дори да ги понижи, тъй че да може това понижение да бъде почувствано и да се отрази на останалите артикули.

Премиерът съобщи, че България има най-ниската за месец ноември цена на природния газ в Европа и даде да се разбере, че все по този начин не възнамерява служебното държавно управление да внесе нов план за бюджет, макар настояванията на част от политическите сили.

Той уточни, че е работа на постоянно държавно управление да приготви собствен бюджет, и през него да организира своята политика, обвързвана с услугите и обществените заплащания за жителите и за бизнеса.

„ Служебното държавно управление внесе така наречен Удължителен закон за деяние за бюджета от 2022 година Това подсигурява, че всички заплащания, свързани с работни заплати, обществените заплащания, данъчни облекчения, ставки, ще бъдат непокътнати. И че всички равнища на разноски, достигнати все още, ще продължат да се извършват и през 2023 година “, успокои Донев.

България – фактор на непоклатимост на енергийната карта на Балканите

„ България сега играе извънредно стабилизираща роля и фактор за сигурността на енергийните доставки в района и освен във връзка с газа. България по същия метод поставя старания за това да балансира и да изнася електрическа сила в количествата, които не доближават в прилежащите страни – няма страна от района, за която да не изнасяме ел сила в този зимен сезон “, акцентира Донев.

Той уточни още, че от 31 октомври има имаме подписано съглашение за построяването на интерконектор и връзка сред България и РСМ през нова точка на свързване, тъй че да осигурим в оптималната степен освен сигурността на доставките на газ за България, само че и за прилежащите страни от района.

Колко дълго е готово да ръководи служебното държавно управление?

„ Ние имаме своите стратегически цели за развиването на България, за това да подсигуряваме сигурността и спокойствието на българските жители, да подсигуряваме на бизнеса, че той ще действа обикновено и това го потвърждаваме единствено за по-малко от 100 дни, защото българският бизнес не изпитва компликациите, които изпитва бизнесът в огромна част от Европейски Съюз “, уточни служебният министър председател.

По неговите думи служебното държавно управление, което ръководи без парламент, има доста по-голяма отговорност и натовареност, в сравнение с едно постоянно държавно управление.

„ Осигурихме нужните доставки на природен газ на бизнеса, понижение на цените на горивата, тъй че за всички да има една обикновено зима “, добави Донев.

По неговите думи главният ангажимент на Народното събрание е да образува съдружно болшинство и да излъчи постоянно държавно управление, което да поеме ръководството на страната и да има организира през законите подкрепените от това парламентарно болшинство политики. „ Така че най-хубавият излаз от една такава основала се политическа конюнктура е съставяне на постоянно държавно управление “, акцентира служебният министър председател.

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР