Какво се случва на фона на война в Украйна, с

...
Какво се случва на фона на война в Украйна, с
Коментари Харесай

Проф. Кунчев за Ковид: На финала сме, но още са нужни мерки

Какво се случва на фона на война в Украйна, с невидимия зложелател Ковид-19?

" Разчетите, които правихме дотук, са резултати на аргументиран труд. Ще бъдат оповестени в научни списания. Финансирането, което научните проучвания получаваме в България, е ниско и едва. Имаме 0,3% от Брутният вътрешен продукт, Европа се стреми към 3%. Българска академия на науките има еластичност и 15 института съумяха да покажат резултати по отношение на Ковид-19 ", сподели математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев в " България заран ".

Той сподели графики за достигането на стаден имунитет, съгласно които към 300-320 хиляди са болни от Ковид-19 от януари насам. Колективният имунитет на Омикрон е към 3,4 млн. Толкова българи би трябвало да се срещнат с Омикрон, с цел да имаме стаден имунитет, означи математикът в студиото.

Свръхсмъртността в България спада в първите месеци на 2022 година, демонстрират данните от графиките на проф. Кунчев.

" 3761 са умряли през февруари, едно 80% от тях са от Ковид-19. 0,06% е смъртността при инфектираните с Омикрон. Този % при нас е по-голям - към 0,12%. Значи 3 млн. дотук са били инфектирани с Омикрон, към половин милион още остават, които не са инфектирани ", изясни математикът.

Проф. Кунчев посочи, че броят на инфектираните понижава, само че акцентира, че нещата няма да се получат, в случай че не съблюдаваме никакви ограничения. Близко сме до финалната права, стига март-април да съблюдаваме някакви ограничения.

На 20 март ще махнем ограниченията, само че кривата в математическия модел демонстрира, че не би трябвало да сме огромни оптимисти и може да се получи второстепенен пик, предизвести математикът от Българска академия на науките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР