Какви продукти и ястия провокират апетита и водят до нарушаване

...
Какви продукти и ястия провокират апетита и водят до нарушаване
Коментари Харесай

Топ 5 продукти, вредящи на диетата

Какви артикули и ястия предизвикат апетита и водят до нарушение на диетата ви, провокират преяждане и наднорменото тегло?

1. Месни супи

Вероятно си мислите, че защото супата се подготвя от вода, тя е подобаваща по време на диети. Но когато ядете чорба, доста скоро по-късно още веднъж чувствате апетит.

Факт е, че рибеният или месен бульон е цялостен с съсредоточени хранителни субстанции. Рецепторите алармират това до мозъка, вследствие на което той усилва произвеждане на стомашен сок. И с изключение на супата, ще ви се прийска да похапнете и салата, и второ, и трето, и десерт...

Алтернатива: Изберете гъбени или постни супи. На зеленчуковите супи са учредени специфични диети, с чията помощ се губят кила.

2. Печени ястия

 Топ 5 артикули, вредящи на диетата

Само при мисълта на печено месо или запечени картофки, ви идва вкус, нали? Той се покачва мигновено, защото обонятелените рецептори не могат да устоят на мощния мирис на печените ястия.

В резултат на това стомахът ни създава огромно количество солна киселина, която ви подтиква да изядете всичко без излишък.

Алтернатива: изберете по-малко апетитните, само че по-здравословни и потребни варени и задушени ястия.

3. Мариновани храни

Кисели краставички, домати, маслини, гъби, чесън и херинга са доста вкусни, само че да утолите глада с тях няма да съумеете.

Оцетната киселина в марината предизвиква увеличението на производството на стомашен сок и след подобен изострен кисело-солен усет вие несъмнено желаете да ядете още и още. Освен това, ще ви се прииска и да консумирате питиета, които най-често са много калорични.

Алтернатива: пресни зеленчуци и салати, които са нискокалорични.

4. Пикантни ястия

Ястия, към които се прибавят пикантен пипер, чесън, джинджифил, свеж лук загряват тялото от вътрешната страна, подтиква притока на кръв и покачват апетита.

Алтернатива: отбягване на лютиви подправки. Лесно е да се сътвори прелъстителен мирис на ястията с безвредните за апетита копър, магданоз, босилек, риган, кориандър, естрагон и др.

5. Кисели плодове и зеленчуци

Киселите плодове и зеленчуци подтиква производството на стомашен сок. Как работи той - обяснихме нагоре.

Алтернатива: сладки плодове - смокини, череши, само че в дребни количества ще утолят глада ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР