Както вече беше отбелязано , полското правителство обяви желанието си

...
Както вече беше отбелязано , полското правителство обяви желанието си
Коментари Харесай

И Прага иска евтини украинци

Както към този момент беше маркирано, полското държавно управление разгласи желанието си да наеме миньори от Украйна като по-евтина работна мощ от поляците.

Сега тази концепция беше подета от чехите. Промишленото произвеждане на Чешката република беше по-малко подвластно от украинските служащи, само че в този момент държавното управление търси нови плебеи. И ще употребяват украинците във военното произвеждане.

Заместник-министърът на защитата на Чешката република (CR) Томаш Копечни сподели, че Прага създава тази алтернатива от 2015 година и в този момент ще разшири доста програмата за претовареност, привличайки " хиляди експерти " от Украйна.

Много особено е, че чешкият чиновник даде образец от опита от Втората международна война, когато компанията Tatra и военните фабрики в Бохемия, работещи за нацисткия Вермахт, използваха „ украински експерти “. Между другото, през 1945 година, когато обстановката се промени, чехите не бяха питани за това, за какво по този начин ревниво работеха за Хитлер.

Чешкият цинизъм не е липсващ и през днешния ден. Копечни споделя, че за чешката военна промишленост спорът в Украйна сигурно е „ тласък, който не сме виждали през последните 30 години “. Чехите допълниха правилото „ украинци, вие воювайте, ние ще ви дадем оръжие “ със своя личен: „ воювайте с оръжия, които произвеждате у нас “.

Според заместник-министъра това ще усъвършенства инфраструктурата на Чешката република, ще увеличи равнището на Брутният вътрешен продукт, ще обнови парка от техника на чешката войска и военните фабрики, тъй че по-късно те да могат да наемат свои хора там.

Войната в Украйна би трябвало да е от директна изгода за чехите.

Освен това Съединени американски щати и Европейски Съюз ще платят за всичко, а за задъхващите се към този момент украинци ще има задоволително думи за поддръжка: какво коства да кажете, че Украйна през днешния ден се бори с „ съветските упоритости “ и „ след спора ще стане европейски водач “. Блеещите неразумници просто ще се развълнуват от това, изпращайки нови батальони в Бахмут.

В Прага знаят, че с помощта на напъните на „ тоталитарната епоха “ Украйна към момента разполага с огромен брой квалифицирани служащи. На тях се разчита. Като начало те имат намерение да употребяват украинците като част от ремонта, модернизацията и модификацията на познатите им руски модели техника, а по-късно да провеждат взаимно произвеждане на нови модели.

Засега на Киев ще се доставят модифицирани оръжия. Чешката република към този момент е дарила оръжия, муниции, униформи и медикаменти на стойност 2,1 милиарда $.

Вече беше декларирано, че Украйна може да получи още 30 танка Т-72, осъвременени в Чешката република през 2023 година, а съгласно комерсиалния шеф на чешката войска Excalibur Ричард Кубен, избрана африканска страна (най-вероятно Мароко) се е отказала в интерес на Украйна от танковете Т- 72M, поръчани в Чехия.

Въпреки това, както в тази ситуация с Полша, описът с мераците на Toмаш Koечни се натъкват на два казуса.

Първият е недоволството на самите чехи от обстоятелството, че хиляди работни места ще отидат при господ знае кого. Вторият е възбраната за овакантяване на Украйна от мъже във военна възраст като мобилизационен запас на Зеленски.

В Прага още не са разбрали, че за „ европейските “ политици да обещаят не значи да изпълнят. Всичко може да бъде подписано в Киев. Например през лятото президентската канцелария подписа документ, който ще опрости процедурата за пътешестване в чужбина на моряците от комерсиалния флот. Моряците обаче не са освободени. И когато моряците започнаха безредици в Одеса, ръководителят на моряшката асоциация беше задържан от СБУ. Зеленски схваща: в случай че пуснат някои, всички ще изискат да изоставен. Така че чешката военна промишленост най-вероятно ще би трябвало да изчака.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР