Както съобщава електронният сайт на австрийските радио и телевизия ОРФ,

...
Както съобщава електронният сайт на австрийските радио и телевизия ОРФ,
Коментари Харесай

Край! Нехамер каза кога влизаме в Шенген

Както оповестява електронният уебсайт на австрийските радио и телевизия ОРФ, през днешния ден преди срещата на върха в Брюксел федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е направил изказвания за издигане на повече гранични бариери по външната граница на Европейския съюз.

„ Най-после би трябвало да счупим табуто " огради “, е споделил канцлерът.
-->
" България има потребност от ограда, която да бъде подкрепена със средства на Европейския съюз ", счита той. По-нататък Нехамер е декларирал, че е водил „ тесни диалози “ с държавните глави на България и Румъния, двете страни, против които Австрия наложи несъгласие за влизане в Шенгенското пространство. " Българският президент самичък означи ", е траял канцлерът, " че е належащо да се укрепи оградата на границата с Турция. " По лични данни София се нуждае за тази цел от към два милиарда евро, написа ОРФ.

Австрийската министърка по европейските въпроси Каролине Едщадлер е говорила нощес по телевизионния канал на вестник „ Кроне “ за нуждата от „ физически бариери “ за отбрана на външните граници, се споделя в публикацията.

„ Оградите не са нищо ново “, е декларирал Нехамер поради бариерите на гръцко-турската граница. „ Но до момента страните бяха оставени сами, Европейската комисия не отпускаше средства. “

България е изпълнила през 2011 година всички нужни механически критерии, цитира ОРФ реакцията на българския президент Румен Радев на австрийското несъгласие и прибавя, че всяко несъгласие на засегнатите страни е вътрешнополитически стимулирано.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР