Както казва ОШО:Моят критерий е следният: ако една връзка израства

...
Както казва ОШО:Моят критерий е следният: ако една връзка израства
Коментари Харесай

Здравословната връзка е между две самостоятелни личности заедно в Цялото

Както споделя ОШО:

Моят аршин е следният: в случай че една връзка израства като дълбочина, всичко е наред.   Продължавай! Постарай се да я изчерпиш, в случай че можеш. Но в случай че тя не израства, не се задълбочава, в случай че интимността към този момент не разцъфтява, в случай че всичко е спряло и ти се привързваш просто тъй като не знаеш по какъв начин да напуснеш и по какъв начин да кажеш сбогом, ти унищожаваш своята дарба за обич. По-добре да се движиш, да смениш колегата, в сравнение с да унищожиш любовта. Защото любовта е задачата, а не сътрудникът! Ти обичаш един човек не поради самия човек. Ти го обичаш поради любовта! Любовта е задачата.

Затова в случай че тя не се случва с този човек, дано се случи с някой различен, само че дано да се случи! Дай й опция за последователност. Тази последователност, този поток на любовта, която непресттанно се случва, ще те вкара по-дълбоко в нея, ще внесе дълбочина, нови измерения, нови реализации…

Една същинска красива връзка не е просто добра – тя е изключителна! Никога не се задоволявай с по-малко. Само една изключителна връзка може да внесе дълбочина. Ако тя не се случи, имай задоволително храброст да й кажеш довиждане – без недоволство, без неодобрение, без яд. Какво можеш да направиш?

Щом не се случва – не се случва. Не можеш да накараш другия да се усеща отговорен. Какво може да направи той? Каквото може да направи, той го прави. Каквото можеш да направиш и ти – правиш го. Но в случай че някак си не се получава, в случай че не си подхождате, в случай че не сте предопределени един за различен, не продължавай да насилваш нещата. Това е като да пъхаш квадратна запушалка в кръгла дупка… Аз ви изучавам да сте правилни на любовта, а не на хората. Бъдете правилни на любовта. Никога не изменяйте на любовта, това е всичко!

… Ако пропуснеш любовта, ще пропуснеш всичко това, което е прелестно в живота!

Из „ Казвам ви ” на Ошо

Както споделя ОШО има неща, по които можем да разпознаем по какъв начин се развива връзката ни, носи ли ни задоволство или ни подтиска. Във всяка връзка има място за взаимни отстъпки, само че не с всичко можем да вършим компромис.

Взаимоотношенията могат да носят както взаимна наслада и израстване, по този начин и да се трансфорат в задушаващи и неносещи наслада от споделеността. Всички връзки без значение какъв брой време не престават би било хубаво да носят поддръжка, съгласие, наслада, поощряване в израстването и проявлението на същинският АЗ. И не би трябвало да ви взимат от силата или да ви карат да се чувствате неприятен човек. Ако се постанова да се жертва нещо за една връзка би било добре да се намерения какво може да дадем допълнително и какво не.

Едно от нещата, които пречат и се оказват задушаващи в една връзка е управлението, неналичието на независимост. Ако непрекъснато би трябвало да се оправдавате за излизане с другар или с вашето семейство и близки, то значи индивидът до вас има проблем със самочувствието, липсва му убеденост. Често от детство, където е липсвала задоволително любов или внимание остават отпечатъци върху личността и по-късно ги изявява в персоналните си взаимоотношения. Може би вашият партниьор/ка има вътрешна неустановеност и желае да управлява ситуацията постоянно. Но това се трансформира в една задушаваща и неприятна част от взаимоотношенията. Всеки зрял човек би трябвало самичък да се погрижи за обичта, която му липсва, а не да я чака от индивидът до него. И то да я изисква по този противен метод.

„ Никога не се променяй, с цел да те хареса някой! Все в миналото верния човек, ще те хареса подобен какъвто си! “

За да сме щастливи и пълноценни в една връзка би трябвало да бъдем себе си и да бъдем харесвани за това, което съдебномедицинска експертиза. Понякога някои хора стартират връзка с вярата, че може би индивидът до тях ще се промени както на тях има харесва. Но най-често това не се случва. Мое персонално мнение е, че никой не трябва да се трансформира поради някой различен, било то сътрудникът му. Смятам, че тъкмо интимните сътрудници би трябвало да бъдат признати с тяхната уникалност. Защото всеки е хубав и неповторим по неговият си метод. А верният човек ще ви хареса и обича, такива каквито сте. Никой човек, в случай че ви обича няма да ви кара да се измененията по негов усет. Обикновенно тези, които ни обичат се радват и ни поддържат, в случай че самите ние желаеме да създадем дадена смяна. Разбира се дребните взаимни отстъпки не пречат. Но не и настояването за смяна на вярвания и държание като цяло.

Има случаи, когато по разнообразни аргументи партньорът/ката ви не ви носят наслада, а в противен случай – утежняват вашето положение, стопират развиването ви или просто изсмукват силата ви. Чувствате се изтощени и без предпочитание дори и да поддържате връзка. Целта на една връзка е да носи благополучие и наслада от взаимното шерване, общуване или контакт сред двама индивида. Развлеченията, смехът, общите другари и действия носят наслада и усилват щастието в животът ви като двойка. Въпреки това времето поотделно също би трябвало да бъде хармонично и да ви носи наслада.

Всеки има потребност от време за самият себе си, онази персонална, неприкосновенна територия, която е наше персонално право.  Не бива да се отказвате от своите другари поради влизането във връзка. Не ограничавайте себе си от различни дейности и занимания, които вършиме самичък. Ограничаването единствено с един човек води до простащина, а от време на време се отразява зле и на двойката. Появяват се зависимости на хората един от различен, а това съсем не е пълноценно битие. Връзката няма цел да ни добави или раздели от персоналните ни другари, а да ни обогати като хора, да споделим нашата същина и общите прекарвания дружно. Ако имате човек, който е с разнообразни разбирания от вашите отностно персоналното време, може би е добре да поговорите. Или да си изясните сходни неща в началният етап на взаимоотношенията ви. Спестява доста старания и ненужно изгубено време.

Мечти! Кой няма фантазии и цели в живота.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР