Как всъщност избираме партньора си? Отговорът изглежда прост: ръководим се

...
Как всъщност избираме партньора си? Отговорът изглежда прост: ръководим се
Коментари Харесай

Тези 6 критерия определят в кого се влюбваме

Как в действителност избираме колегата си? Отговорът наподобява елементарен: ръководим се от възприятията си. Но в кого въобще се влюбваме и за какво? Феноменът на любовта е неразрешима мистерия.  И науката към момента не може да изясни редица елементи. Въпреки това при проучвания и изследвания бият на очи от ден на ден фактори, които играят роля за избора ни на сътрудник. Ето кои 7 критерия са определящи за влюбването:

1. Външна аналогия с родител

Колкото и необичайно за звучи, съгласно едно изследване на списание „ Еволюшън енд Хюман Бихейвиър “  при избора на сътрудник ние неумишлено го съпоставяме с родителя си от срещуположния пол – най-много по цвета на очите и косата. Разбира се, това не е наложително, само че очевидно се случва постоянно.

2. Верни на типажа

Изградили ли сте си предварителна визия за своя предстоящ сътрудник? Било във връзка с външен белег, или избрана линия на характера? Изследванията демонстрират, че се усещаме по-привлечени от хора, които ни се костват познати. Ето за какво някогашните и актуалните ни постоянно си наподобяват по някакъв метод.

3. Дълбок взор

С това ще се съгласи всеки. Дълбоко впитият в очите ти взор може да те подлуди и да провокира у теб куп страсти. Масачусетският университет е провел опит, съгласно който едноминутният зрителен контакт ускорява възприятията сред двама души.

4. Атрактивност

Разбира се, мъчно е да се даде тъкмо определение за прелест. Но статистиката демонстрира, че по-често се влюбваме в човек, който има сходни на нашите качества. При това освен външни – сходното възприятие за комизъм да вземем за пример също играе решаваща роля.

5. Аромати

Трябва да можем „ да дишаме “ колегата си, нали? Или иначе казано:  харесваме мириса на индивида, в който сме влюбени. В животинското царство към този момент е потвърдено, че да вземем за пример мишките надушват генетично подхождащия им сътрудник с обонянието си. Учените подозират, че същото се отнася за хората. Във всеки случай е несъмнено, че феромоните работят на индивида възбуждащо.

6. Образование и специалност

Разбира се, това не е предписание и има безчет изключения. Въпреки това хората са склонни да си търсят себеподобни сътрудници. Психолозите удостоверяват, че човек по-често се оглежда за сътрудник със сходно обучение и обществен генезис. Това се дължи на обстоятелството, че по този начин съществува по-голяма възможност двамата да споделят идентични ползи, полезности и възгледи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР