Как се случват схемите и кой организира каналите?Преди точно една

...
Как се случват схемите и кой организира каналите?Преди точно една
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: България стана атрактивна като криминален пазар на мигранти

Как се случват схемите и кой провежда каналите?

Преди тъкмо една седмица, в петък (17 февруари) край софийското село Локорско бяха открити телата на 18 мигранти, умряли от задушаване в камион. На място е имало и други 34 души, които са откарани в лечебни заведения в София. Някои от тях са били в тежко здравословно положение, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Според първичните данни от следствието става дума за каналджийска активност. Камионът е превозвал нелегално 52 души, скрити под дървен материал, евентуално афганистански мигранти, пристигнали от Турция.

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията разяснява тематиката в.

" Вижте какви хора има, които са взели участие в мрежата в съответния - мъж, женен за афганистанка, някогашен граничен служител на реда и още един граничар. Има един създаден модел, който е работил години, просто този случай го извади на ярко, не е ясно какъв брой време е работил. Тези модели са свързани с български престъпни групи ", сподели той по време на разбора си.

По думите му България е станала задоволително атрактивна като престъпен пазар на мигранти, с цел да дойдат чужденци, които да вземат участие в този бизнес. " Старите български престъпни структури избират да не вземат участие в това, тъй като е рисково, а те желаят да понижат риска и употребяват тези водачи, водачи, хазяи, които да са чужденци ", обясни той.

Според Безлов от позиция на страната думи има доста проблеми, като въпросът е кои от тях могат да се решат и къде нещата би трябвало да се подобрят незабавно.

" По тематиката има външни и вътрешни фактори. Външни, които са с Турция и вътрешни, които са свързани с Европейския съюз. Външният фактор Турция - тя е една от входните точки към Европа, дружно с Италия и Испания. Това, което се случва от началото на века - усилва се мигрантският поток поради демографската бомба в Африка и Близкия Изток. Тя създава хора, които се пробват да живеят по-добре в Европа. Преди да влезем в Европейския съюз главният поток беше сред Гърция и Турция, и там имаше сред 50 и 70 хиляди мигранти годишно ", съобщи специалистът.

Той напомни първата мигрантска вълна през 2013 година и концепцията на държавното управление на Пламен Орешарски за градеж на ограда по границата и фактът, че Европейският съюз не финансира гранични огради, тъй като нарушават концепциите му.

" Според Дъблинското съглашение всеки мигрант, който влезе нелегално и е заловен във вътрешността в Европейски Съюз, би трябвало да се върне във входната страна. Това обаче слага всички входни страни - Гърция, Италия, Испания, България в доста комплицирана обстановка ", добави Тихомир Безлов.

Според него това, което демонстрира статистиката е, че тези входни страни просто не записват мигрантите, с цел да не им ги върнат. Затова казусът при нас не е с мигрантски напън, тъй като те не остават тук, а с това че те основават престъпни мрежи, убиват хора по пътищата и така нататък ", добави специалистът.

Експертът отговори и на въпросите:

Как се случват схемите и кой провежда каналите?

Кои приложения за онлайн връзка употребяват и за какво?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР