Как би изглеждало правителство на националното спасение? Това ще се реши

...
Как би изглеждало правителство на националното спасение?
Това ще се реши
Коментари Харесай

Йордан Иванов, ДБ: Съвестта ни е чиста, не си заравяме главата в пясъка

Как би изглеждало държавно управление на националното избавление?

" Това ще се реши от органите на партиите. На мен ми звучи необичайно, с цел да не кажа - политически безконтролно. В парламентарната народна власт се явяваме на избори посредством политически партии, които носят отговорност, само че в един миг споделяме, че няма да вършим политическо ръководство, а ще го облечем с някоя друга дума. Ние сме поредна и градивна политическа мощ, която носи отговорност за своите дейности ", сподели депутатът от " Демократична България " Йордан Иванов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той напомни, че партията му не издигна претендент за ръководител на Народното събрание.

" Начинът, по който наподобява в профил Народното събрание сега, разбирам, че не е прелестен. В този фрагментиран парламент не е вярно и ние да участваме с наш претендент. Предложихме рационално решение - на ротация, на метода, по който се случва в Европейския парламент. Ние не сме измислили нещо ново. Тук има нещо, което всички пропущат - това са краткотрайни решения, с цел да може да стартира българският парламент и да разгледаме всички законопроекти ", добави Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него разговорът се усъвършенства и се вижда излаз от политическата рецесия.

" На " Демократична България " търпението ѝ не е изчерпано и ще продължим да предлагаме рационални решения, с цел да може това да се случи. Има позитивна посока на придвижването на процесите, има политически сили, които не са предложили своите претенденти. Ако би трябвало - ще се проведат нови диалози ", акцентира националният представител.

И разясни, че в случай че назрее нужда - те са подготвени да предложат претендент също.

" Съвестта на " Демократична България " е чиста, не тъй като си заравяме главата в пясъка, а тъй като поставяме методично и непрекъснато старания за разрешаване на тази рецесия. Тя може да катализира връзки сред партиите, които в последна сметка да доведат до ръководство. Демократична България има доста ясни линии, върху които ще стъпи при диалози. Всички политически партии са в предизборна реторика и се надпреварват да дават обещания ", съобщи Йордан Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР