Кадри от притеснителна ситуация се разпространяват във Facebook.На видеото се

...
Кадри от притеснителна ситуация се разпространяват във Facebook.На видеото се
Коментари Харесай

Група деца дишат балони посред бял ден СНИМКА

Кадри от притеснителна обстановка се популяризират във Фейсбук.

На видеото се вижда група деца, които дишат балони - евентуално с божествен газ. Това става измежду бял ден в центъра на Русе. Ситуацията провокира вълна от отвращение в обществените мрежи.

На фрагментите се виждат няколко девойки, които се крият зад трафопост в центъра на града и дишат от балони. Точно по този начин се приема и нашумелия измежду младите в страната божествен газ.

Видеото е снимано на 10 септември и е публикувано от консуматор в обществената мрежа Фейсбук. 

" Посред бял ден в центъра на Русе. Дано родителите им си ги познаят ", написа в описанието на фрагментите.

Припомняме, че преди по-малко от седмица депутатите контролираха продажбата и използването на райския газ.

Употребата на диазотен оксид като добавка в храни се позволява в обекти за произвеждане и преправка на храни и заведения за публично хранене, когато диазотният оксид се употребява като добавка в пространствата за приготвянето на храни, плануват признатите текстове.

При нарушаване на тези разпореждания санкцията е от 500 до 1000 лв.. Който допусне в ръководен от него обект осъществяването на такова нарушаване, ще се санкционира с санкция от 800 до 1500 лв., а при наново нарушаване – от 1500 до 3000 лв.. За бизнес оператор е планувана санкция или имуществена глоба от 3000 до 6000 лв., а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лв..

В края на юни месец Народното събрание одобри на първо четене два законопроекта за промени в Закона за храните, чиято цел е ограничение на използването на божествен газ в заведения за хранене.

Райският газ може да бъде извънредно опасен  при композиция с други субстанции - да вземем за пример алкохол или опиати.

През предишното лято даже имаше случай на 15-годишен младеж, който се озова в поделение по токсикология. Причината бе приложимост на веществото.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР