Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят,

...
Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят,
Коментари Харесай

Митрофанова: Грозев няма да бъде търсен по целия свят

Журналистът Христо Грозев няма да бъде издирван по целия свят, стана ясно от думите на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която беше извикана в Министерството на външните работи през днешния ден.

„ Що се касае до оповестяването на Грозев за търсене в Руската федерация, това не значи, че той ще бъде издирван в целия свят. Това би трябвало ясно да разберете. Той ще си живее там, където си живее “, добави посланикът.

„ Пояснихме обстановката с Христо Грозев, акцентирайки върху това, че нарушение на съветското законодателство довежда до съответни правни последици, не зависещи от рода на активността на обвиняваното/заподозряно лице или поданството му. Акцентирахме, че не става дума за заплашването на журналиста или каквато и да е опасност за неговия живот “, цитираха думите на посланика на формалната страница на Руското посолство във фейсбук.

Българската страна, посредством своите институции, е в непрекъснат контакт с журналиста, доста преди информацията за неговото търсене от Руската федерация да се трансформира в новинарска тематика. Това съобщи по-рано през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои “, добави Донев.

„ Отбелязвам, че България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнатите против Христо Грозев обвинявания “, посочи още той и добави: „ За нас този акт е недопустим. Той представлява посегателство против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством Министерство на външните работи ще изрази официален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията за това решение “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР