Китай приключи военните си учения около Тайван, в които влязоха

...
Китай приключи военните си учения около Тайван, в които влязоха
Коментари Харесай

Китай приключи военните учения около Тайван, Тайпе засече общо 62 военни самолета и 27 кораба

Китай завърши военните си учения към Тайван, в които влязоха подготвителни въздушни набези с бомбардировачи и абордаж на военни кораби, съобщи Ройтерс. В същото време тайванското военно министерство даде сводка на броя на самолетите, минали междинната линия над Тайванския пролив.

Китайската държавна военна телевизия разгласи късно нощес, че маневрите са завършили. Статия във всекидневника на Китайската народоосвободителна войска афишира публично, че те са траяли два дни - оня ден и през вчерашния ден, показва Ройтерс. Днес китайското министерство на защитата не е дало отговор на питане на организацията за удостоверение.

Пекин, който счита демократично управлявания остров Тайван за своя територия, организира ученията под наслов " Меч на единството 2024А " единствено три дни след встъпването в служба на новия тайвански президент Уилям Лай, който Китай дефинира като " сепаратист ".

Китай разгласи, че ученията са " наказване " за Лай, който в своята тирада при полагането на клетва като президент в понеделник разгласи, че " двете половини на Тайванския пролив " не са съподчинени. Това негово изказване бе признато от Пекин като оповестяване на Тайван за обособена страна, отбелязва Ройтерс.

Министерството на защитата на Тайван разгласи през днешния ден, че 46 китайски военни самолета са навлезли през вчерашния ден във въздушното му пространство над Тайванския пролив

Бойните машини са пресекли междинната линия на протока (мислената линия, която го разделя на две), разгласи военното ведомство на демократично управлявания остров. От Тайпе са засекли в границите на учението към острова общо 62 китайски бойни самолета и 27 военни кораба.

Самолетите, които са били модерните бомбардировачи Су-30 и изтребители Х-6, са летели както над Тайванския пролив, по този начин и над протока Баши, разделящ Тайван от Филипините, посочи военното ведомство в Тайпе.

Вчера то популяризира фрагменти, снимани от тайвански военни самолети, на китайски изтребители Дж-6 и Х-16, само че не разясни къде тъкмо са направени фотосите. В последните четири години Китай постоянно организира военни учения към Тайван, напомня Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР