Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон изрази готовност да

...
Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон изрази готовност да
Коментари Харесай

Буфон: Усещам, че все още съм Буфон!

Живата легенда на италианския футбол Джанлуиджи Буфон изрази подготвеност да продължи кариерата си, без значение че към този момент е на 43 години. Снощи той изигра евентуално последния си дуел за Ювентус, а след края на сезона ще стане свободен сътрудник. Вратарят разкри, че е получил голям брой предложения, само че търси нещо по-специално.

“Ако някой по-луд даже от мен се свърже с мен и си показва по какъв начин можем да реализираме нещо превъзходно, ще го вървя след, тъй като в последна сметка животът е за това”, съобщи ветеранът пред “РАИ Спорт” след триумфа на “зебрите” с 2:1 над Аталанта във финала за Купата на Италия.

“В един миг всичко би трябвало да завърши - продължи стражът. - Аз съм на 43 и на такава възраст се постанова да взимеш решения, които могат и да наподобяват странни, та даже напряко луди. Но аз стигнах дотук, тъй като тъкмо тази искрица на полуда ме накара да не си слагам граници и да не преставам да бленувам. Щастлив съм, когато имам опция да не преставам да бленувам, да се зареждам с мисълта за покоряването на нови хоризонти, нови планове и нови провокации като цяло. Може и да не печеля, само че не това ме интересува. Никога не съм играл поради самите титли, а поради предизвикването. Това е смисълът на съществуването ми. И към момента нуждая се от това да бъде предизвикван, с цел да видя до каква степен се простират граници на опциите на тялото и духа ми. Както споделих към този момент, не знам какво ще се случи с кариерата ми отсега нататък. Възможно е и да се откажа, тъй като пък като цяло съм благополучен човек със семейство, което обичам.”

Буфон даже изрази упоритост да играе за националния тим на Мондиал 2022, когато ще е съвсем на 45 години. “Все още се усещам задоволително мощен като вратар. Усещам, че към момента съм измежду положителните такива. Усещам, че към момента съм Буфон и по тази причина не желая дарове. Ако някой счита, че към момента ме бива, това е ужасно. Просто се стремя непрекъснато да имам предизвикателство пред себе си”, сподели още някогашният футболист на Парма.

Журналист от “РАИ Спорт” даже се пошегува с Буфон, като му предложи да отиде в отбор от трета дивизия и с него да се изкачи до Серия “А”. “Защо да не го направя - отговори вратарят. - До последния си момент човек би трябвало да е обладан от възторг и предпочитание да изненадва както самия себе си, по този начин и близките. Самият аз постоянно съм претендирал толкоз доста от себе си - дори повече, в сравнение с останалите са го правили. И до момента в който съм задоволително нахален, с цел да мисля, че съм добър футболист, ще не преставам да играя и ще диря нещо вълнуващо. Ако не намеря нещо такова, може и да спра. Честно казано, от доста клубове се свързаха с мен и сега премислям предложенията. Ще избера това, което реша, че е най-вълнуващото за мен. Наскоро получих известие от шеф на един клуб, който е даже по вманиачен от мен във връзка с амбиция”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР