Жертвите на пътя няма да намалеят очевидно със самодисциплина, значи

...
Жертвите на пътя няма да намалеят очевидно със самодисциплина, значи
Коментари Харесай

Майка, загубила дете на пътя: Страшното е, че всеки ден на пътя умират деца. Всеки ден!

Жертвите на пътя няма да намалеят явно със самодисциплина, значи би трябвало да се случи с правила. И това би трябвало да са правила, които всички да съблюдават без изключение.

Това разяснява пред Нова тв Яна Алексиева - майка на 17-годишната Александра, която през януари бе блъсната на пешеходна пътека в столицата, а по-късно умря в болница. 

Според мен първо би трябвало да се реши въпроса законодателно, тъй че да не се оставят никакви малки врати, през които отговорните да се измъкват. Глобите и наказванията би трябвало да са толкоз стряскащо огромни, че човек, когато е на пътя да осъзнава, че не може да си разреши да наруши което и да е предписание. И при нарушаване наказванията да се понасят равноправно, без значение кой е индивидът и кой стои зад тила му, уточни тя. 

Александра е блъсната от рейс на градския превоз при завой, като тя е била на пешеходна пътека на зелен светофар. Тя бе блъсната на 50 метра от вкъщи ни, прибирайки се от учебно заведение. Как да е спокоен човек, че изпращайки детето си на учебно заведение, то ще се върне живо. Искам този въпрос да си го зададе всеки един човек, уточни тя. 

Не бива да се позволяват взаимни отстъпки със обстановки, в които е заплашен човешки живот. Изобщо не трябва да става дума за корупция, в случай, че и този, който дава, и този, който взима, на следващия ден неговото дете може да е на мястото на моето. Става дума за напосредствена загуба на живот. Така че взаимни отстъпки не може да има, уточни майката.

Не може да става дума за това, че не можело да се съберат санкциите. Как да не може? Същите тези водачи, когато карат в чужбина, съблюдават разпоредбите съвършено. Значи може, уточни тя. 

Това, което не ми дава мира и считам, че е най-страшно е, че не престават да умират деца на пътя. Всеки ден. Всеки Божи ден. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР