Плажната ивица във Варна, от вълнолома до Рибарския плаж, вече

...
Плажната ивица във Варна, от вълнолома до Рибарския плаж, вече
Коментари Харесай

Обявиха таксата за чадър на плажа във Варна

Плажната линия във Варна, от вълнолома до Рибарския плаж, към този момент предлага платена сянка за тези, който ще стартират плажуване още от месец май, съобщи БНР.

На доста места по протежението й са ситуирани блокове с чадъри, тук-там по пет реда, на други към момента по два. Градският плаж, обаче е посипан със заведения и нерядко туристите съчетават потреблението в бар или ресторант с безвъзмезден чадър над масичките към него. Почти всички заведения към този момент работят. Подготвени са и шезлонгите, само че към момента " чакат " строени на етажи настрана на пясъка до пешеходната алея (виж снимки). Платената зона е снабдена с кошчета за боклуци, към момента няма табели указващи таксата за прилагане на платената сянка и на шезлонгите в вероятност. 

Това лято таксата за чадър на градския плаж във Варна ще е 6 лева, с 1 лева повече от м.г., това разгласи в изявление за Радио Варна Андрей Василев, търговски прокурист на компанията концесионер. 

Припомняме, че според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК)  член 10, алинея 4, т. 1 и алинея 6 е належащо „ свободните зони “ да бъдат съобразени с условията (пълния текст виж по-долу), а точно, че на територията на морските плажове се позволява слагането на плажни такъми, като се осигурява не по-малко от 50 на 100 от дейната плажна повърхност за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите, както и че зоната на дейната плажна повърхност за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите е равностойна като достъп до морето със зоните с ситуирани от концесионера или наемателя плажни такъми, които той дава възмездно на посетителите на морския плаж. 

Според правилата, одобрени от Министерство на туризма концесионерът би трябвало да отбелязя " границите на зоните за разполагане на неплатени (лични) плажни такъми " свободна зона ": надписва площта на всяка свободна зона ". 

Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК)  член 10, алинея 4, т. 1 и алинея 6 

(4) На територията на морските плажове се позволяват:

1. (изм. - Дъждовни води, бр. 67 от 2008 г.) слагането на плажни такъми, като се обезпечава не по-малко от 50 на 100 от дейната плажна повърхност за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите;

(6) (Нова - Дъждовни води, бр. 27 от 2013 г.) Зоната на дейната плажна повърхност по алинея 4, т. 1 за свободно разполагане на плажни такъми от страна на посетителите е равностойна като достъп до морето със зоните с ситуирани от концесионера или наемателя плажни такъми, които той дава възмездно на посетителите на морския плаж. Зоната се отбелязва на морския плаж и на указателните табели, поставяни от концесионера или от наемателя на съответния морски плаж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР