Женските кучета се разгонват, когато навлязат в полово зряла възраст,

...
Женските кучета се разгонват, когато навлязат в полово зряла възраст,
Коментари Харесай

Колко време е разгонено кучето?

Женските кучета се разгонват, когато навлязат в полово зрелост, и не са кастрирани. За множеството породи кучета и безпородни такива това настава за първи път на 6 месечна възраст.

Мъжките кучета не се разгонва, те демонстрират полово увлечение към разгонена женска от самото начало, в случай че не са кастрирани.

Каква е продължителността на разгонване при кучетата?

Разгонването при кучетата трае почти 3 седмици приблизително, като това може да варира по отношение на породата и външни фактори. Това е времето, когато кучето може да бъде заплодено. Повтаря се на всеки 6-8 месеца.

По време на разгонването ще забележите, че вашето женско куче притегля извънредно доста мъжки кучета по време на разходка. Препоръчително е да не я оставяте без контрол и да я разхождате на мотив от самото начало на разходката.

Друг фактор, който може да забележите, е кървене от вулвата. То не е щедро и е под формата на капчици. При млади кучета може да е нищожно и мъчно видимо. Външния сексуален орган ще е издут и кучето постоянно ще се ближе. Ако кучето цапа прекомерно доста у дома, съществуват специфични памперси за кучета в сходен интервал.

В някои случаи е допустима неприсъща експанзия при кучетата към други домашни животни. Ако е допустимо, разделете животните в обособени пространства. Проблемът ще отмине, когато кучето спре да е разгонено.

 Продължителност на живот при кучетата

Съществуват положения, за които би трябвало да следите, откакто отмине разгонването. Най-често се срещат пиометра и подправена кучешка бременност. Ако кучето след разгонване стартира да има мляко, развие висока температура или забележите странни изтечения, заведете го допустимо най-скоро на ветеринар.

Най-сигурният метод да решите тези проблеми е кастрацията на кучето. Според доста експерти най-хубавият миг за кастрация е преди първото разгонване. По този метод освен се отстрани риска от нежелана бременност, а се отстраняват факторите, които биха имали резултат по-късно през живота на кучето за развиване на някои хоромонално-зависими болести.

Имайте поради, че кастрацията по време на разгонването е с по-висок риск, заради увеличените кръвоносни съдове на матката и яйчниците. Много ветеринари биха ви посъветвали да изчакате да отмине разгонването и тогава да кастрирате кучето си, в случай че решите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР