Жените, казват, сме имали известна слабост към богати мъже. Някой

...
Жените, казват, сме имали известна слабост към богати мъже. Някой
Коментари Харесай

Жените, мъжете и техните пари

Жените, споделят, сме имали известна уязвимост към богати мъже. Някой може с лекост да упрекна действителността – меркантилна и обедняла духовно, тя трансформира мъжете в очите на дамите в ходещи банкови сметки. Но в случай че погледнем обратно във времето, ще ни направи усещане, че състоятелните мъже постоянно са били обект на внимание и интензивно търсене на пазара на любовта.
Кое кара една жена постоянно да обръща взор към богатите мъже край нея? И какъв брой може да трае една връзка, учредена на този избор, а дали тя постоянно свършва с добър край?

Като в доста огромна част от междуполовите връзки, по този начин и в този случай, тихото гласче на праисторическите инстинкти от време на време много отчетливо диктува модели на държание. Жените постоянно сме предпочитали за татко на поколението си постоянни и перспективни половинки, които да подсигуряват оцеляването на фамилията. И тук играят роля разнообразни критерии като: външният тип, тембъра на гласа даже, изпъкването пред конкуренцията в ухажването, не на последно място – благосъстоянието.

Финансовата убеденост въздейства мощно и на мъжкото самочувствие, по същия метод, по който работи външният тип на женското самочувствие и постоянно двете се приравняват – мъжете са привлечени от външността, дамите – от положението. Обществото обаче приема двоен стандарт – неоправдателно е жена да се обвърже с мъж, единствено поради парите му, само че в случай че мъж се ожени поради хубостта и хубавото тяло – това се приема с подигравка, може би, само че не и с социална рецензия. И обстоятелствата са налице – моделки и милионери, ( фолк )певици и спортисти, и противоположното, освен у нас, само че и по света.

Колко интелектът играе роля? Прието е през днешния ден да се счита, че богатите притеглят само глупави дами, които нямат друга вероятност пред себе си, с изключение на тази – да се оженят и по този начин да обезпечат бъдещето си. Умната жена обаче знае, че богат не се става елементарно. Макар в днешно време зад замогването постоянно да се крие подозрителен морал и в случай че не незаконни, то най-малко на ръба им, дейности. Както и да стоят нещата – замогването изисква набор от персонални качества като разпоредителност, убеденост, добра самокритика, деятелност, мощна воля, гений, разсъдък, въпреки той да се бърка постоянно с елементарната ловкост. Така стигаме до комбинацията – богат и съумял. А тя има непреодолима притегателна мощ.

Изборът на дамата приказва и за самата нея. Ако изберем богат мъж, значи, че малко или доста сме преборили и забележителна конкуренция. Или продължаваме да го вършим непрекъснато поради все по- младите и все по- красивите от нас. Тези борби способстват и за нашето самочувствие. Усещането за обществен авторитет блазни не една и две дами. Да е обект на злоба е движеща мощ за доста от нас и постоянно поради това си коства всичко.

Звучи доста целесъобразно дотук и изцяло в реда на нещата. Така е било и постоянно ще бъде. Много млади девойки одобряват безусловно това статукво и трансформират в задача на живота си намирането и задържането на мъж, който е задоволително богат да им обезпечи разкош и обществен авторитет. Това се трансформира в самоцел. Занемаряват образованието си и личностното си развиване за сметка на най- мощния си коз – външния тип. И в случай че думата, която идва мислено е „ златотърсачки ”, да, може би в по- огромната си част, те са точно такива. Намирането на богат мъж – житейска задача номер 1.

Но „ златният ” орден има друга страна. Богатият мъж предлага опцията „ стопанка ” пред една жена, изтощена от 10 часов работен ден на непрестижна работа (нали е занемарила образованието и развиването си ). Че и влиятелна да е работата, умората отново се появява. Всяка една работеща жена знае, че в случай че желае да реализира нещо съществено в кариерата си, тя би трябвало да работи двойно повече от сътрудниците си мъже, и да е постоянно на висотата на токовете си. Но една такава жена, която намира сигурност и обезпеченост, намира и повече време за фамилията си, изключително в случай че намесим и децата. Двама работещи родители постоянно бързат, постоянно нямат време, графиците са луди и се менят всяка минута, а всички знаем, че децата имат потребност от качествено прекарано време, което родителите да им отделят всекидневно. Причината нормално това да не се случва е точно финансова, в случай че не е основана, несъмнено, на чисто неосъзнаване на родителската отговорност.

Плаща ли обаче дамата цена за избора си? Да, приказката може освен да свърши, а ненадейно и необратимо да се трансформира във филм на ужасите.

Финансовата взаимозависимост. Точно това се случва когато прекомерно дълго разчитаме някой да ни устоя. Помним по какъв начин сме желали джобни от родителите си всеки ден и с всеки ден съпровождащото възприятие става все по- трудно. Почти същото е, изключително в случай че мъжът не е задоволително любезен, с цел да оставя дискретно нескромна сума или да покрива лимитите на кредитните карти. Да, не е наложително „ богат ” да върви с „ методичен ” и „ изкусен ”.

Край на свободата. „ Богат ” може и да не значи „ добър човек ”. Защо намесваме добротата ли? Защото, в случай че един мъж сложи нещата по този начин: „ Или ще правиш, това, което ти споделям, или ще те заменя с по- послушна ”, а дамата ги одобри с мисълта: „ Ще бъда послушна в името на…( на ежемесечните разноски по себе си, на почивките и екскурзиите, на децата ), то тя не е единствено финансово подвластна. Твърде доста безусловни взаимни отстъпки водят до духовно и личностно обезличаване, до сляпо послушание.

Страхът. В честите у нас случаи, когато благосъстоянието е със подозрителен генезис, а бизнесът на мъжа се движи в сенките, страхът се оказва пръв сателит на дамата. Наскоро гледах едно предаване, отдадено на тъкмо тези дами, обвързани с нарушители, от които изкопчване няма. Подмамени с фантазиите за елементарен живот, те се оказват в плен на личната си упоритост и след известно време и осъзнаване на действителността, към този момент с деца, те схващат, че „ лесният живот ” не е нищо повече от капан. Или както се споделя: „ от злато, само че клетка ”. Зависими поради децата и финансово, застрашени по всевъзможни способи и неспособни да се доверят на управляващите.

Някои споделят: „ Не се дами за военачалник, а за лейтенант и му помогни да стане военачалник ”. Възможността да не се обвържем с богат, а с упорит мъж, който има нужните качества да стане богат, а с него – и ние, по никакъв начин не е неприятна концепция. Но ставайки най-после военачалник, дали ще му се доще, изключително към рецесията на 40те, да ни размени с някоя „ златотърсачка ”? И поради новото си обществено състояние да реши, че му подхожда ново бижу? Твърде евентуално е. Забогатяването обаче в тези случаи е фамилно, общо и ние също разполагаме с самостоятелност и опция да тръгнем по собствен път, а не се оставим различен да управлява живота ни.

Други се стопират на компромис: „ Не желая да е богат, желая да е по- богат от мен ”. Тази цел е реалистична, носи по- малко евентуални вреди във времето и можем да отнесем към целокупното женско войнство. Еманципирани или не, за огромната част от дамите е задоволително, мъжът да има по- високи приходи, с цел да има опцията да бъде джентълмен, най-малко първоначално, до момента в който ухажва. по този начин тя ще се наслаждения на чувството да е глезена и това ще я поласкае. После да поема по- огромната част от фамилните разноски, до момента в който дамата да има приходи що се касае за дребни покупки към себе си, дома и децата. И почтено казано, както множеството дами, и аз не виждам нищо неприятно в това.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР