Жените често бързо и твърде категорични осъждаме изневярата на мъжа,

...
Жените често бързо и твърде категорични осъждаме изневярата на мъжа,
Коментари Харесай

Защо жените изневеряват?

Жените постоянно бързо и прекомерно безапелационни осъждаме изневярата на мъжа, само че стане ли дума за нас, можем да си намерим хиляди оправдания и хвърляме виновността е колегата. И въпреки всичко - кои са основателните и за какво в действителност го вършим? Ако би трябвало да бъда почтена, ще призная моя персонален опит, колкото и да не се гордея с него. И въпреки всичко, считам, че при нас дамите, допустимото в една връзка би трябвало да е трансферирало всевъзможни граници, с цел да помислим за различен мъж.

Желанието за нещо ново и чисто физическата прелест на някого, сигурно не могат да бъдат причина за една умна жена да изневери. Особено за жена, намираща се в сериозна връзка. Привличането и желанието за секс, са аргументи, които може да изтъкне един мъж, само че не и дама. Ние сме тези, които търсим надалеч повече непосредственост и емоционалност във връзката. Това е и една от главните аргументи да изневерим.

Липса на другарство и обвързаност
Прибирате се вкъщи, а той гледа телевизия и даже не отразява появяването ви. Започвате да му разказвате нещо, което ви се е случило денем, а той даже не ви слуша. Накрая, когато му поискате съвет, отговорът е нещо от сорта на „ ти си знаеш “, „ не съумях да ти проследя мисълта “, „ не ги разбирам твоите проблеми “. През вечер се оказва, че е задремал преди вас, без да ви каже даже лека нощ. Почти не говорите за нищо. Усещате някаква студенина. На опитите ви да обсъдите връзката ви, се отвръща с „ не ме занимавай с твоите драми “. И внезапно, от нищото като че ли се появява нов сътрудник в офиса, който до толкоз ви обръща внимание (и то надалеч не се състои в това „ доста си хубава през днешния ден “, а в същински приятни и сърдечни диалози за нещата от живота), че и за момент не се замисляте да споделите, да разкажете за своите несгоди. Ставате другари. Наистина близки другари. И след това се оказва, че се харесвате в действителност доста. Нима не ви се е случвало? Е,на мен ми се случи преди време. До физическа невярност не стигнах, само че тази ми стигаше, с цел да схвана, че не е по никакъв начин мъчно да прекрачиш допустимата граница, когато не получаваш това, от което имаш потребност и то в продължение на съвсем година. Не е мъчно да поискаш различен, когато се чувстваш самичък във връзката, в която си.

Отмъщение
" Жената получава по-голямо наслаждение от измяната в сравнение с мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, само че за нея измяната постоянно значи възмездие, пристрастеност или грях. " — думи на френския публицист Етиен Рей
Почти всички дами, които познавам и които са изневерявали, са го правили тъкмо заради тази причина. Аз персонално бих я нарекла изцяло основателна (ако следваме поговорката „ каквото повикало- такова се обадило), макар че тя не поправя стореното от колегата ни, а в противен случай – в следствие ни кара и нас да се усещаме гузни. Когато същински обичаме индивида до себе си, сме склонни да извиним доста неща. Когато, обаче той първи ни изневери и ни съобщи по най-жестокия метод, разбираме, че не е по никакъв начин елементарно да се прости. Тогава някои от нас вземат решение, че могат да си го върнат по еднакъв метод и че обстановката „ към този момент сме квит “, ще облекчи болката им. Това, обаче не се случва. Когато ти изневерят и тръгнеш да си отмъщаваш, потегляш в още по-грешна посока и от колегата ти. Ако искаш да не губиш този човек, няма и за секунда да помислиш за подобен „ реванш “. Не можеш ли да простиш и да пребориш неутешимия си яд, по-добре да си тръгнеш вечно. Изневярата не се лекува с невярност. Раната не можеш да излекуваш, причинявайки такава на различен.

Сред останалите най-чести аргументи, заради които дамите изневеряват са:
- Липса на самочувствие
- Липса на секс или неудовлетворяващ подобен
Тези двете, обаче са доста по-рядко срещани - сексът рядко е същинският претекст Когато една жена не се усеща задоволително самоуверена, когато сътрудникът й не й споделя, че е красива, когато не я вижда, тя е прекомерно склонна да изневери, с цел да потърси някой, който ще я накара да се усеща по-значима.

“Преди да изневери обаче, една умна жена ще опитва десетки способи да притегли вниманието на мъжа си, да му стане забавна, да го впечатли. Ако не опита, а непосредствено се впусне в невярност, то очевидно любовта е била незадоволителна или си е отишла. ”

По-неуверените дами са по-склонни към невярност, тъй като за тях всеки взор или жест на непознат мъж, е изключително скъп. В комбиниране с мъж, който не им обръща внимание, изневярата е съвсем сигурна. Една същински уверена жена, която е привикнала да я заглеждат, не се хвърля на врата на първия, направил и комплимент. За нея това не е метод да се потвърди.
Сексът е комплицирана тематика, на която не всеки може да приказва. Ако не можете да го обсъдите с индивида, с който сте, в случай че нещо не ви харесва, несъмнено не се чувствате задоволително близки с него. Жените, за разлика от мъжете, са склонни много по-дълго време да търпят неудовлетворяващ секс, в случай че са в действителност влюбени. Следващата стъпка е просто да седнат и да споделят какво ги тормози. За да стигнат до невярност, би трябвало да са тотално неразбрани и отхвърлени в желанията си в леглото.

Никой не може да се застрахова против невярност. Понякога и най-перфектният мъж попада на неправилната жена, за която най-малкото сдърпване е причина да стартира да флиртува с различен. Друг път и най-красивата и интелигентна жена, постоянно съумяла да свърши всичко в офиса, че и да сготви вкусна вечеря, се сблъсква с непризнателен и постоянно гледащ единствено себе си мъж. Всъщност, в никакъв случай не можем да сме изцяло сигурни, че даден човек е подобаващ или несъответствуващ за нас. Понякога може да го разберем още през първата ни година дружно. Друг път чак след пет години. Трети - и след цели двадесет да не сме изключително наясно. Важното е, когато усетим, че нямаме общ път дружно, просто да си тръгнем. Помислете какъв брой е елементарно единствено. Кажете на колегата си истината за вашите стремежи и упования. Ако той не успее да ги разбере и да се опита да се „ вмести “ в тях, сложете края. Не поглеждайте настрана и не водете лицемерен живот, тъй като по този начин нямате късмет да откриете същинската обич.

е рядко се случва да срещнем някого и някак (основно от съмнение и боязън от още непознатото) все да отлагаме раздялата с индивида, с който сме. Играейки двойна игра, реализираме единствено и само две идни раздели. Доказано е, че връзките, които стартират „ в неистина “, без да сме „ изчистили “ изцяло предишното, нямат благополучен край.
Древноримският стихотворец Овидий е споделил: „ Ако си разумен, не мечтай, че тази, която незабавно се хвърля в обятията ти, ще ти бъде вярна. “
А другояче, в случай че си правилен на себе си, ще бъдеш правилен и на този до теб.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР