Премиерът на Словакия Роберт Фицо бе прострелян днес в Хандлова

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо бе прострелян днес в Хандлова
Коментари Харесай

Нападателят на Фицо не е психично болен

Премиерът на Словакия Роберт Фицо бе прострелян през днешния ден в Хандлова след съвещание на кабинета. Заподозреният за нападението против министър-председателя е 71-годишният Юрай Ч., който, както оповестява aktuality.sk, евентуално е имал законно оръжието, от което е създал няколко изстрела.
В интернет се появиха изказвания на очевидци, че той първо се развикал на Фиц, който по-късно се доближил до него, с цел да се ръкуват. Тогава нападателят стрелял. Мъжът е арестуван от полицията незабавно след нападението. В момента той е в ареста, а казусът е стихотворец от Националната организация за битка с престъпността на Словакия.

Aktualiti.sk се свърза със сина на обвинения, който остана шокиран от обстановката. Той удостовери, че татко му има законно оръжие. " Нямам безусловно никаква визия какво е възнамерявал татко ми, какво е възнамерявал, за какво се е случило ", сподели той. На въпрос дали таи ненавист към Фиц, той отговори: „ Ще ви кажа следното – той не е дал своя вот за него. Това е всичко, което мога да кажа по въпроса. “

Мъжът отхвърли татко му в миналото намерено да е споменавал за нахлуване или ликвидиране на политици. Той също отхвърли татко му да има психологично заболяване.

" Може да е имало " късо съединяване ", не знам. Той е по-буен човек, само че не до степен да стане психиатричен случай или нещо сходно ", добави синът на нападателя. 

Заподозреният, както прибавя словашкият портал, е бил артистично деен. Издал е няколко стихосбирки. През 2016 година работи за частна охранителна работа. Тогава самият той става жертва на нахлуване в търговски център в Левице. В ранните вечерни часове в магазин влиза юноша, очевидно под въздействието на упойващи субстанции, и го атакува.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР