Директорът на Дипломатическия институт към МВнР г-жа Таня Михайлова и

...
Директорът на Дипломатическия институт към МВнР г-жа Таня Михайлова и
Коментари Харесай

ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на среща дискусия на тема „20 години България в НАТО“, организирана от Дипломатическия институт към МВнР

Директорът на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи госпожа Таня Михайлова и доцент доктор Велизар Шаламанов, шеф „ Развитие на качествата “ в Атлантическия клуб в България, организираха среща полемика със студенти в Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Срещата се провежда по отношение на Националната стратегия с начинания за отбелязване на 20-годишнината от присъединението на България към НАТО и 75-годишнината на Алианса.

По време на полемиката бе подложен фокус върху главните политики на Алианса с оглед настоящата среда за сигурност в Европа и Черноморския район, както и актуалните измерения на партньорство в границите на НАТО – в областта на науката, технологиите, изкуствения разсъдък, стратегическите връзки.

Г-жа Михайлова и доцент Шаламанов срещнаха студентите с историята на участието на България в НАТО и смисъла му за сигурността и стабилността на страната. Обект на полемика бе и тематиката за приноса на България за груповата защита на Алианса. Обсъдени бяха значими въпроси като бъдещето на НАТО в подтекста на актуалните геополитически провокации, напрежението в Близкия изток и войната в Украйна. Интерес измежду студентите провокира и тематиката за Антарктическия контракт и обвързваните с него съглашения.

В рамките на визитата представителите на Дипломатическия институт се включиха със собствен щанд в кариерното ревю, провеждащо се във висшето учебно заведение, където показаха главните функционалности и действия на Дипломатическия институт, както и опциите за стаж в границите на целогодишната стажантска стратегия на Института.

Визитата на шефа на Дипломатическия институт в Югозападния университет завърши със среща с ректора проф. доктор Николай Марин, на която участваха доцент доктор Велизар Шаламанов, гл. ас. доктор Вероника Стоилова и ас. доктор Румяна Попова. На нея бяха разисквани хрумвания за разширение на партньорството сред двете институции, както и организирането на взаимни начинания.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР