Жена на 43 години почина докато чака да бъде приета

...
Жена на 43 години почина докато чака да бъде приета
Коментари Харесай

Жена почина пред Спешното във Враца



Жена на 43 години умря до момента в който чака да бъде призната в Спешно приемно поделение на Врачанската болница. Тя била докарана с кола за спешна помощ на незабавния център.

Видео за нещастието е оповестено от гражданин на Враца. В фрагментите се вижда, че млада жена колабира - в коридора, а съгласно мъжа, снимал видеото, дамата е умряла още пред регистратурата. Това обаче беше опровергано от доктор Петър Керемедчиев, изпълнителен шеф на МБАЛ " Христо Ботев ", част от което е Спешно приемно поделение. По думите на Керемедчиев пациентката е издъхнала в ръцете на реаниматорите след 45-минутна борба за живота ѝ.

Първоначалната информация е, че умрялата имала тежка белодробна емболия, която може да е провокирана от постковид синдром, макар че тестът ѝ за ковид е дал негативен резултат.

Директорът на Врачанската болница е подхванал административни ограничения за публикуваните в обществените мрежи фрагменти.

Междувременно РЗИ-Враца образува инспекция на събитията, провокирали гибелта на млада жена. Директорът на здравната ревизия доктор Орлин Димитров се е самосезирал след медийните изявления.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР