Железопътните услуги Евростар (Eurostar) и Талис (Thalys) могат да бъдат

...
Железопътните услуги Евростар (Eurostar) и Талис (Thalys) могат да бъдат
Коментари Харесай

Проект Зелена скорост – обмислят сливане на Евростар и Талис

Железопътните услуги Евростар (Eurostar) и Талис (Thalys) могат да бъдат обединени, с цел да образуват обединен оператор , който да покрива пет страни. Това излиза наяве от проекти, разкрити от френските и белгийските железопътни компании , осведоми " Политико ".

Плановете обаче ще би трябвало да получат зелена светлина от Европейската комисия, в случай че бъдат утвърдени от борда.

Предвижданото обединение е по плана " Зелена скорост " . Френската железопътна компания SNCF и белгийската SNCB оповестиха, че ще помогне на околната среда посредством сливане на системите за продажба на билети и усъвършенстване на разписанията на влаковете.

Двата оператора прибавиха, че сливането на Евростар и Талис ще помогне за увеличение на клиентите от 18,5 милиона годишно до 30 милиона до 2030 година В момента те обслужват 112 влака на ден по направления сред Англия, Франция, Белгия, Холандия и Германия.

Споразумението ще докара до нова епоха в развиването на европейските високоскоростни железопътни услуги , разгласи изпълнителният шеф на SNCF Гийом Пепи и добави, че компанията дава отговор на провокациите от климатичните промени и растящото търсене в Европа на екологични и устойчиви благоприятни условия за пътешестване.

SNCF държи множеството акции в Евростар и Талис.

През февруари Европейската комисия блокира обединение на френския Alstom с немския Siemens , защото не дава отговор на антитръстовите регулации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР