Жалби от лишени от свобода и срещу правилниците на общинските

...
Жалби от лишени от свобода и срещу правилниците на общинските
Коментари Харесай

​Жалби от затворници заливат Административния съд във Враца

Жалби от лишени от независимост и против правилниците на общинските препоръки в региона заливат магистратите от Административния съд във Враца. Това стана ясно през днешния ден по време на Деня на отворените порти на институцията. Инициативата е във връзка Деня на Конституцията – празник на юриста и правосъдните чиновници.
„ Днес жителите могат да посетят административната постройка на съда и да се срещнат с организацията на работа на съдиите и правосъдните чиновници, със правосъдните процедури, с работата и функционалностите на правосъдните служби “, разясни Раденкова.
Оказва се обаче, че през годините жителите, които се възползват от Деня на отворените порти са все по-малко, а повода за това е, че подробна информация за работата на съда и делата, които ги вълнуват могат да намерят на интернет страницата на институцията, както и да получат такава по телефона.
Интересното, от активността на съда за миналата година е, че магистратите имат все по-голяма натовареност, само че не престават да работят качествено и в периоди. Голямото затруднение пред съдиите е, че са по-малко на брой, в сравнение с би трябвало да бъдат. Магистратите се надяват, че в скоро време ще могат да са в по-голям състав и по този начин работата им да се усъвършенства още повече.
Днес административният съд във Враца ще бъде посетен и от възпитаници от XI клас на учебно заведение „ Христо Ботев “, които ще се срещнат от близко с работното всекидневие на магистратите и правосъдните чиновници, с организацията на работа на обособените служби.
В 16 часа който желае може да участва на обществено систематизиране на постъпилите в съда тъжби и митинги. Процедурата се прави посредством централизираната система за инцидентно систематизиране на делата, предоставена от Висш съдебен съвет, с която се дефинира съдията докладчик.
Целта на отворените порти е да могат хората да покачат правната си просвета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР