На 15 май 2024 г. с пресконференция и парти в

...
На 15 май 2024 г. с пресконференция и парти в
Коментари Харесай

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 година с конференция и празненство в „ Кино Кабана " ще бъде даден формалният старт на тазгодишната акция „ Хижа на годината ”, взаимна самодейност на 360mag.bg и Български туристически съюз. Водещ ще бъде известният радио и ТВ водещ Митко Павлов. Музикалната селекция ще бъде поверена на DJ Ihou.

На събитието публично ще бъдат оповестени хижите и заслоните, номинирани в конкурсната стратегия и тези, препоръчани за финансова поддръжка и инфраструктурни усъвършенствания. Гласуването за тях ще стартира същия ден на уеб страницата Huts.360mag.bg и ще бъде отворено до 25 септември в това число.


„ Хижа на годината ” се завръща с още повече категории и финансови грантове спрямо 2023 година Новост в това издание са доброволческите акции за облагородяване на изискванията в и към хижите, които ще добавят финансовите грантове в напъните за помощ на нуждаещи се планински обекти, които по една или друга причина нямат опция да се оправят сами.

В провелия се през април стадий на предварителни номинации бяха получени общо над 200 номинации в 9 категории и 7 стратегии за поддръжка на хижите в България на стойност над 65 000 лева Към всички номинирани за грантове хижи е изпратена анкета, на база на която ще бъдат избрани хижите, които се борят за финансиране. Тази година опция да изразят своето мнение за най-достойните хижи и заслони бе дадена на запалените планинари още на етап „ Номинации ”, които имаха опция да дадат своите оферти в специфична анкета редом с организациите-партньори на акцията, специалисти в региона на планинския туризъм у нас.



Категориите в тазгодишният конкурс „ Хижа на годината ” са следните:

Най-добра хижа обслужвана без МПС Най-добра хижа обслужвана с високопроходим автомобил или лифтНай-добра хижа обслужвана с лек автомобилНай-добър подслон /стопанисван на място/Най-добър подслон /нестопанисван на място/ Хижа с най-хубава кухняХижа с най-устойчиви еко практикиХижа /заслон с най-успешен рестарт/Най-чиста хижаШестте стратегии за поддръжка на хижите сa:
„ Хижа за образец ” - Грант за Технологични прелюдия със SiteGroundза облагородяване на региона и пътеките към хижа/заслон с БТСГрант за строителни материали и профилиран труд с GP Group„ Грижа в точния момент ” - аптечки за първа помощ към хижи и заслони с Credissimo„ Без излъчвания в планината ” - Зарядна станция за Е-автомобили с Photomate Аварийна слънчева система за заслони с ПиринскоУютна хижа с матраци Тед: Грант за възобновяване на легловата базаСледете детайлности в формалното фейсбук събитие тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР