Изявлението на японския премиер Фумио Кишида за ограничаване цените на

...
Изявлението на японския премиер Фумио Кишида за ограничаване цените на
Коментари Харесай

Коментарът на Русия относно цената на газа

Изявлението на японския министър председател Фумио Кишида за ограничение цените на съветския нефт, не значи, че решението към този момент е взето, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На 3 юли Кишида сподели, че таванът на цените на съветския нефт може да бъде избран на половината от сегашната му стойност, а също по този начин се възнамерява да се сътвори механизъм, който да предотврати закупуването на нефт от Руската федерация на цена, по-висока от въведената предел.

" Изявлението на министър-председателя на Япония не значи, че сходни параметри могат да бъдат съгласувани от други страни. Нека въпреки всичко да изчакаме някакво общо схващане на обстановката. Засега това е единствено едно изказване без взети решения ", сподели той.

На срещата на върха на 26-28 юни водачите на G7 потвърдиха желанието си да понижат енергийната си взаимозависимост от Русия и условно се съгласиха да стартират да лимитират цените на съветския нефт и газ. В официалното съобщение след срещата на върха се отбелязва, че участниците поддържат решението на Европейски Съюз да изследва способи за ограничение на цените на силата, в това число налагане на краткотрайно ограничаване на вносните цени.

В същото време западни медии, базирайки се на публични лица в Европейски Съюз, оповестиха, че Германия и някои други страни от Европейски Съюз на закрита среща са изразили угриженост по отношение на вероятно „ ценово ограничаване “ на съветския нефт, откакто страните от G7 са се съгласили да стартират работа по този въпрос. Берлин сподели, че сходно предложение е добавено към официалното съобщение под натиска на Вашингтон. На идващия ден посланикът прикани това предложение да се третира " реалистично ", отбелязва Ройтерс. Загрижеността на Германия беше подкрепена от Унгария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР