Изтребителите МиГ-29, доставени безвъзмездно в Сърбия от Русия, ще бъдат

...
Изтребителите МиГ-29, доставени безвъзмездно в Сърбия от Русия, ще бъдат
Коментари Харесай

Сърбия ще модернизира подарените от Русия МиГ-29

Изтребителите МиГ-29, доставени безплатно в Сърбия от Русия, ще бъдат съединени до 20 октомври, когато в Белград ще се състои боен церемониал, само че няма да летят, заяви генерал-майор Боян Зърнич за телевизия „ Пинк”, представен от Българска телеграфна агенция

Той подсети, че самолетите са били доставени разглобени. След монтажа на съставените елементи, машините ще бъдат осъвременени до равнището на намиращите се на въоръжение в западната ни съседка МиГ-29. Ще им бъдат инсталирани спомагателни сензорни системи, които ще се употребяват за по-ефективна поддръжка и понижаване на непредвидените повреди.

" Желанието ни е да имаме уеднаквен флот от 10 МиГ-а. Те ще имат въоръжение, които ще обезпечи отбраната на сръбското въздушно пространство ", сподели Зърнич.

Съгласно проекта за идващите 10 години след обезпечаването на настояща изтребителна авиация най-важно е обновяването на системата за противовъздушна отбрана, сподели асистент министърът на защитата Ненад Милорадович, който изрази очакване, че Сърбия ще има поддръжката на Русия и по този въпрос.

Сръбските Военновъздушни сили сега разчитат на останали от югославските времена МиГ-21 и едвам 4 по-модерни МиГ-29. Поддръжката им в наши дни е сложна, тъй като главният самолетостроителен цех остана в рамките на Босна. Освен шестте съветски МиГ-29, още осем машини ще дойдат от Беларус, като и те ще би трябвало да минат през ремонт и рационализация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР