87-годишният папа Франциск ще посети Белгия и Люксембург в края

...
87-годишният папа Франциск ще посети Белгия и Люксембург в края
Коментари Харесай

Папа Франциск ще посети Белгия и Люксембург

87-годишният папа Франциск ще посети Белгия и Люксембург в края на септември. Това ще се случи по-малко от две седмици откакто ще се е върнал от 12-дневно пътешестване в Азия, оповестиха от Ватикана.

Преди това Епископската конференция на Белгия заяви, че папата е поканен да участва на тържествата по случай 600-годишнината на католическия университет в Лувен.

Университетът е учреден през 1425 година, само че провежда събития през цялата академична година 2024-2025 година

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

" Негово Светейшество папа Франциск ще направи апостолическо пътешестване в Люксембург на 26 септември и в Белгия от 26 до 29 септември, като ще посети Брюксел, Лувен и Лувен-ла-Ньов ", се споделя в изказването.

Последната папска аудиенция в Белгия е през 1995 година, когато Йоан Павел II участва на беатификацията в Брюксел на фламандския духовник от XIX в. Йозеф де Вьостер, прочут като отец Дамян.

Посещението ще се реализира по-малко от две седмици след амбициозното пътешестване на папа Франциск, което ще обхване Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур сред 2 и 13 септември.

Отиването до Азия ще най-дългото пътешестване на аржентинския понтифик, откогато той стана глава на международната католическа черква през 2013 година Общата дължина на пътуването е към 30 000 км.

Изказването му провокира бурни реакции в обществените мрежи

То ще бъде и първото в чужбина, откогато Франциск посети френския град Марсилия през септември 2023 година и може да сложи на тестване все по-крехкото му здраве.

Понтификът, който употребява инвалидна количка, страда от от ден на ден здравословни проблеми през последните години - от болки в коленете до интервенции на херния и на дебелото черво.

Това се е случило след провежданата всяка сряда обща визита във Ватикана

През уикенда той посети италианския град Верона, откакто през април беше във Венеция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР