Погребението на иранския президент Ебрахим Раиси ще е утре в

...
Погребението на иранския президент Ебрахим Раиси ще е утре в
Коментари Харесай

Още утре погребват Ебрахим Раиси

Погребението на иранския президент Ебрахим Раиси ще е на следващия ден в Табриз - градът, към който той пътуваше с съдбовния полет. В негова памет в Иран е разгласен петдневен печал.
След 12-часово търсене управляващите в Техеран потвърдиха рано тази заран, че иранският президент Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан са починали. Двамата са пътували в хеликоптер, който в неделя следобяд се разруши в планинска околност на връщане от Азербайджан.
Представители на трите управляващи в Иран се събраха през днешния ден на изключително съвещание, написа Българска национална телевизия.
Трагичният случай се случи, до момента в който президентът и доближените му се връщаха от региона Хода Афарин в северозападната иранска провинция Източен Азарбейджан след откриването на язовир на общата граница с Република Азербайджан.
Инцидентът е станал вследствие на гъста мъгла в района, която затрудняваше и работата на избавителните екипи.
Хеликоптерът се е разрушил наоколо до медна мина " Сунгун ". Тя се намира сред Джолфа и Варзакан в провинция Източен Азербайджан в Иран и е на към 70-100 км от град Табриз, един от най-големите градове в Иран и градът, към който са се отправили президентът на Иран и външният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР