Изтезания, унижения и принудителни самопризнания са широко разпространени в системата

...
Изтезания, унижения и принудителни самопризнания са широко разпространени в системата
Коментари Харесай

Северна Корея изтезава и унижава арестувани

Изтезания, унижения и насилствени признания са необятно публикувани в системата за задържане под стража в Северна Корея, която се отнася с хората по-зле от животни. Това се показва в отчет на интернационалната правозащитна организация Human Rights Watch ( " Хюман райтс уоч " ).

" Хюман райтс уоч ", чието седалище е в Съединени американски щати, е интервюирала десетки някогашни задържани и длъжностни лица в Северна Корея, с цел да подчертае нечовешките условия в арестите, които постоянно съставляват изтезания, съобщи News.bg.

Въоръжената с нуклеарно оръжие Северна Корея, упреквана в необятно публикувани нарушавания на правата от страна на Организация на обединените нации и други критици, е " затворена " страна, като се знае малко за нейната система за наказателно правораздаване. Лошото отношение към задържаните - побой с пръчка или ритване - е " изключително жестоко " в ранните стадии на предварителното задържане, са споделили интервюираните.

" Наредбите споделят, че не трябва да има побоища, само че ние се нуждаем от самопризнания по време на следствието и ранните стадии на предварителното произвеждане ", споделя някогашен служител на реда и добавя: " Така че би трябвало да ги удряш, с цел да получиш признанието. " Бивши арестанти са прецизирали, че са били принудени да седят неподвижни на пода, коленичили или с кръстосани крайници, по 16 часа дневно, като даже трептене води до наказване. Наказанията варират от удряне - с ръце, пръчки или кожени колани - до принуждаването им да тичат в кръг към двор до 1000 пъти.

" Ако аз или други мръднем (в килията), охранителите подреждат на мен или на всички съкилийници да протегнем ръцете си през килиите и те ги тъпчат неведнъж с ботушите си ", сподели някогашният арестуван Пак Джи Чеол. Юн Чен Чеол, различен някогашен арестуван, добави: " Там просто се отнасят с теб по този начин, като че ли си по-малко от животно, и в последна сметка се превръщаш в това. " Някои от интервюираните дами свидетелстват за необятно публикувано полово принуждение в арестите. Ким Сун Чен, някогашен търговец на към 50 години, избягала от Северна Корея през 2015 година, е споделила, че е била изнасилена от разпитващия я в център за задържане. Друг служител на реда я е нападнал полово, като я е докосвал под облеклата, до момента в който я е разпитвал, добави Ким, само че сподели, че е била " безсилна да се съпротивлява ".

Докладът приканва Пхенян да " приключи ендемичните изтезания и жестокото, нечовешко и унизително отношение при задържане " и упорства Южна Корея, Съединени американски щати и други страни членки на Организация на обединените нации да " притискат обществено и зад сцената севернокорейското държавно управление ". Севернокорейският водач Ким Чен-ун е третото потомство от фамилията му, което ръководи страната, където държавното следене е необятно публикувано и несъгласието не се толерира. Страната към този момент е упрекната от Организация на обединените нации в " систематични, необятно публикувани и груби " нарушавания на правата на индивида, които варират от изтезания, извънсъдебни убийства до поддържане на затворнически лагери. Пхенян твърди, че пази и предизвиква " същинските човешки права " и споделя, че няма съображение Западът да се пробва да откри стандарти за правата на индивида за останалия свят. Комунистическата страна осъжда интернационалната рецензия по въпроса като клеветническа акция за подкопаване на нейната " свещена социалистическа система ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР